Flesk i kål oppskrifter

KÅL ✿ Husmannskost fra Sør Fron !

KÅL ✿ Husmannskost fra Sør Fron !

Dei kokte kål av kjøt og flesk, deitilsette også erter og gryn frå eigenkålhage,. ”Kål” er eintradisjonsrik matrett som har røter langt attende itid
Flesk og duppe

Flesk og duppe

Poteter og duppen er en selvfølge når det kommer tiltilbehør og sammen med dette serveres ofte kålrotstappe
Jul hos Bjørnson

Jul hos Bjørnson

På første juledag spiste de ofte suppe «kål» som de laget med ferskt kjøtt og flesk og med mye grønnsaker

HISTORIE I HVER BIT

Kjøtt og flesk ble servert uten for mye dikkedarer. Epleomelett, linsesuppe eller blomkålsuffleihvit saus, var retter som ble foreslått fra det offentlige
Gro's fårikål..

Gro's fårikål..

HodekålHel pepperHvetemelGrov saltLegger de kjøttbitene med mest flesk og bein på nederst, deretter lagvis med kjøtt og kål
Fransk på lokalnorsk

Fransk på lokalnorsk

choucrote (sauerkraut), riesling fra Alsace, saltet og røkt svineknoke av eplegris fra Sauherad, produsert på Vinjeslakteri, så bacon fra Edland Kjøtt på Haukeli, ved siden av lettsaltet sideflesk fra VinjeSlakteri
Retro ukemeny - Nr. 2 ♫♪

Retro ukemeny - Nr. 2 ♫♪

Dei kokte kål av kjøt og flesk, deitilsette også erter og gryn frå eigenkålhage,. Begge rettene ble forøvrig servert med loff og den spennende kinakålen neddynket med Thousand Islanddressing
Kålpølse med brunkål !

Kålpølse med brunkål !

Brunkål er noe som også er typisk dansk -og serveres til kjøtt, flesk og pølser. Jeg la tidligere ut en oppskriftKålpølse med kålstuing og stekt løk
Flesk og kål

Flesk og kål

Stek flesketi en panne og kok potetene. Når kålen er ferdig kokt heller du av vannet og heller kålen opp i den hvite sausen
Flesk og kål

Flesk og kål

Stek flesketi en panne og kok potetene. Når kålen er ferdig kokt heller du av vannet og heller kålen opp i den hvite sausen
Flesk og duppe

Flesk og duppe

I dag spisteviflesk med en tjukk deilig fettrand, stekt i smør, med fløtesaus, og kokt kål med smør mellom hvert eneste blad
Kål

Kål

Kokt kål er fantastisk som tilbehør, tilflesk og duppe, til pølser, til. Nykokt varm kål med en feit smørklatt på toppen som smelter ned mellom hvert eneste blad, med litt salt på
Flesk og duppe.

Flesk og duppe.

Legg kåli bunnen av serveringsfatet og løk, saus og flesk oppå og server. Kok kåleni lettsaltet vann

Flesk og duppe

Flesket stekes skikkelig på begge sider så det blir nesten sprøtt. Fres smør og løk i en kjele. lett dampet sommerkål eller blandet salat
Stekt flesk med kålstuing.

Stekt flesk med kålstuing.

Jeg hadde en bit røkt flesk fra lykkeligeregris som jeg ville lage noe godt av. Ett passe stort fleskestykke
Choucroute som hos Haeberlin

Choucroute som hos Haeberlin

lettsaltet flesk. Og choucrote er saltet, gjæret hvitkål gjerne tilsatt hele enerbær. Legg opp fatet med sauerkraut og kjøttet med pølser fordelt rundt og over kålen