Marinering av kjøtt kan også gjøre kjøttet mørere, men kjøttstykker som er seige fra naturens side (for eksempel flatbiff eller rundstek) blir ikke møre i marinade
Dagen før hadde jeg også lagt flatbiffen i marinade. Utgangspunktet mitt denne gangen er lefsene, i mitt tilfelle potetkakene, og hva jeg kan få ut av dem
Av og til blir du direkte lurt. Lar du deg lokke av de såkalte 10 kroners markedene som flere butikk-kjeder har eller har hatt. Flatbiffavsvin til 10 kroner hektoen. Ytrefilet avsvin pleier å koste 100 kr
Om det er alderen som begynner å gjøre seg gjeldende eller ei vites ikke, men faktum er at jeg hadde bestemt meg for å lage en spesiell rett og før jeg visste ordet av det satt jeg med to kilo kjøttfarse
Ta filetene opp av marinaden, tørk dem med kjøkkenpapir og brun dem på høy varme på en side, når kjøttsaften pipler på overflaten snur du dem og bruner dem på den andre siden
* 2-4 stykker flatbiffavsvin* 2 egg* 3 spiseskjeer vann. 2-4 stykker flatbiffavsvin* 2 egg*. Her kommer det en veldig enkel men god kjøtt variant som fungerer like godt kald som varm