Brokkoli og gulrøtter gjør seg bra. Denne retten har også sitt opphav i den sydlige delen av Frankrike, men det finnes sikkert variasjoner over dette temaet i hele Middelhavsområdet hvor klippfisk er populært
3-4 gulrøtter i skiver. 3-4 gulrøtter i skiver. Dagens klippfiskgryte er enkel og rask å lage. Et flott middagsmåltid du kan lage kvelden i forveien og bare sette i stekeovnen når du kommer hjem fra jobb
Hakk opp rødløk og gulrøtter og legg dem sammen med steken i den ildfaste formen. Når steketiden går mot slutten begynner du å forberede de fløtegratinerte rotgrønnsakene
Gulrøtter. Tilbehøret har endret seg med årene, men det er de fløtegratinerte potetene og de ovnsbakte grønnsakene som er «ordentlig» lammestekmiddag for meg
Fløtegratinerte poteter. Fløtegratinerte poteter. Lammestek/lammelårRotgrønnsaker etter ønske2 pk charlottløk1 hel hvitløkFrisk rosmarinSalt og pepper5 dl rødvin PoteterOst1/2 l fløte (til fløtegratinerte poteter). Ta frem kjøttet en stund før det skal stekes slik at det får romtemperaturGni kjøttet godt med salt, pepper, hakket hvitløk og frisk rosmarinVarm stekeovn til 125 oCHa charlottløk, hele hvitløksfed, gulrøtter, sellerirot og persillerot i langpanne og tilsett 1l vannLegg i låret og stikk inn steketermometer
Jeg gjorde1 hakket løksurret i1 ss smørog hadde1,5 liter vannsammen med6 store poteter skåret i terninger3 gulrøtter skåret i terninger/skiver1 selleristilk skåret i skiver1/2 purreløk skivet1/2 bunt aspargess i passe stykker1 liten persillerot i terninger1 grønnsaksbuljong terningkok opp til alt er mørt og serversalte og pepre etter smak og dryss litt finhakket bladpersille. Stekt entrecote, med fløtegratinerte grønnsaker 1 hakket løk. 3 gulrøtter skåret i terninger
Legg på fat, og server med evt fløtegratinerte poteter, grønnsaker og hjemmelaget hvitløksbaguetter. Grønnsakene jeg brukte var gulrøtter, pastinakk og broccoli
fløtegratinerte poteter, hvor en gjerne bare har fløten rett oppå potetene, så bør en koke fløten litt først her, fordi steinbit blir mye fortere ferdig
Vask, skrell og del opp poteter og gulrøtter i terninger, ca. 3 gulrøtter. Etter 15 minutter, sil vekk vannet på poteter og gulrøtter. 3 gulrøtter 7-8 sjampinjonger
Fløtegratinerte poteter (se oppskrift på bloggen) og råstekte poteter (se blogg). Legg låret i en ildfast form med litt olje i bunnen, 2 gulrøtter i biter, 1 sjalottløk i biter, resten av de soltørkede tomatene, litt persillerot og pastinakk i biter, og stek på 125-150 grader i cirka 2 timer – bruk steketermometer, og ta ut kjøttet når kjernetemperaturen viser 60 grader. 3 gulrøtter. 3 gulrøtter