Fløtegratinerte gulrøtter oppskrifter

Fløtegratinert klippfisk

Fløtegratinert klippfisk

Brokkoli og gulrøtter gjør seg bra. Denne retten har også sitt opphav i den sydlige delen av Frankrike, men det finnes sikkert variasjoner over dette temaet i hele Middelhavsområdet hvor klippfisk er populært
Fløtegratinert klippfiskgryte

Fløtegratinert klippfiskgryte

3-4 gulrøtter i skiver. 3-4 gulrøtter i skiver. Dagens klippfiskgryte er enkel og rask å lage. Et flott middagsmåltid du kan lage kvelden i forveien og bare sette i stekeovnen når du kommer hjem fra jobb
Oksestek med fløtegratinerte rotgrønnsaker

Oksestek med fløtegratinerte rotgrønnsaker

Hakk opp rødløk og gulrøtter og legg dem sammen med steken i den ildfaste formen. Når steketiden går mot slutten begynner du å forberede de fløtegratinerte rotgrønnsakene
Helstekt lammelår på grønnsakseng

Helstekt lammelår på grønnsakseng

Serveres med fløtegratinerte poteter og grønne erter og rørt tyttebærsyltetøy og tilpasset rødvin. 6 gulrøtter. 6 gulrøtter 1/4 persillerot
Lammestek med klassisk tilbehør

Lammestek med klassisk tilbehør

Fløtegratinerte poteter. Fløtegratinerte poteter. Lammestek/lammelårRotgrønnsaker etter ønske2 pk charlottløk1 hel hvitløkFrisk rosmarinSalt og pepper5 dl rødvin PoteterOst1/2 l fløte (til fløtegratinerte poteter). Ta frem kjøttet en stund før det skal stekes slik at det får romtemperaturGni kjøttet godt med salt, pepper, hakket hvitløk og frisk rosmarinVarm stekeovn til 125 oCHa charlottløk, hele hvitløksfed, gulrøtter, sellerirot og persillerot i langpanne og tilsett 1l vannLegg i låret og stikk inn steketermometer
Grytestekt oksebog

Grytestekt oksebog

2 gulrøtter, skåret i 2 cm store biter. 2 gulrøtter, skåret i 2 cm store biter. Det er alltid kjekt å tilberede mat som kan stå i ovnen å godgjøre seg
Grønnsaksuppe

Grønnsaksuppe

Jeg gjorde1 hakket løksurret i1 ss smørog hadde1,5 liter vannsammen med6 store poteter skåret i terninger3 gulrøtter skåret i terninger/skiver1 selleristilk skåret i skiver1/2 purreløk skivet1/2 bunt aspargess i passe stykker1 liten persillerot i terninger1 grønnsaksbuljong terningkok opp til alt er mørt og serversalte og pepre etter smak og dryss litt finhakket bladpersille. Stekt entrecote, med fløtegratinerte grønnsaker 1 hakket løk. 3 gulrøtter skåret i terninger
Honningglaserte kyllingbiter surret i bacon

Honningglaserte kyllingbiter surret i bacon

Legg på fat, og server med evt fløtegratinerte poteter, grønnsaker og hjemmelaget hvitløksbaguetter. Grønnsakene jeg brukte var gulrøtter, pastinakk og broccoli
Fløte og parmesangratinert steinbit

Fløte og parmesangratinert steinbit

fløtegratinerte poteter, hvor en gjerne bare har fløten rett oppå potetene, så bør en koke fløten litt først her, fordi steinbit blir mye fortere ferdig
“1-kjele” laksegryte

“1-kjele” laksegryte

Vask, skrell og del opp poteter og gulrøtter i terninger, ca. 3 gulrøtter. Etter 15 minutter, sil vekk vannet på poteter og gulrøtter. 3 gulrøtter 7-8 sjampinjonger
Mør og myk

Mør og myk

Du kan selvsagt lage fløtegratinerte poteter, stekte poteter, bakt potet eller hjemmelagde pommes frites istedet
Påskelam – fylt lammelår med tilbehør

Påskelam – fylt lammelår med tilbehør

Fløtegratinerte poteter (se oppskrift på bloggen) og råstekte poteter (se blogg). Legg låret i en ildfast form med litt olje i bunnen, 2 gulrøtter i biter, 1 sjalottløk i biter, resten av de soltørkede tomatene, litt persillerot og pastinakk i biter, og stek på 125-150 grader i cirka 2 timer – bruk steketermometer, og ta ut kjøttet når kjernetemperaturen viser 60 grader. 3 gulrøtter. 3 gulrøtter
Påskelam - oppskrift

Påskelam - oppskrift

Som tilbehør hadde jeg fløtegratinerte poteter og grønnsaker, men her er det et flust av muligheter. Legg løk og gulrøtter i