Slå over hvitvin og kok opp. Legg tilbake blåskjellene i gryten før du serverer. Del løken i båter, finhakk chili (uten frø) og ingefær, og fres dette gyllent i olivenolje sammen med hvitløken
En kjent og kjær fiskesuppe fra det franske kjøkken, en suppe som det finnes mange varianter av, en suppe der du kan bruke fantasien og det som du får tak i av ingredienser og det er mat med lite kalorier og karbo
Blåskjell dampet i hvitvin eller Mojito, lager suppe av kokekraften og serverer noen blåskjell oppi suppa og resten ved siden av sammen med en stor bolle ferske reker – som tilbehør velger jeg fransk landbrød (nystekt så klart), et ferskt Foccaciabrød overstrødd med soltørka tomater og Flaksalt, alli olli (hvitløksmajones, majonesen lager jeg selv med en god olivenolje), en moden Brie og selvsagt en frisk hvitvin
Fiskesuppenes. · Damp blåskjellene i litt hvitvin til de åpnes (skjell som ikke åpnes må kastes). selvfølgelige, som franske urter, hvitløk, hvitvin og tomater
Tilsett tomater , grønnsakbuljong og hvitvin. Blåskjell/muslinger og reker. tomatpuré og safran. Til suppen serveres det ofte hvitløkmajones(aioli, rouille (se tips) ) eller
Ta dem forsiktig opp, hell over sjyen fra blåskjell i kjelen med fiskesuppe. Legg i blåskjell, la det koke kraftig under lokk et par minutter til de åpner seg