Soyabakt laks ~ ovnsbakte potetbåter ~ frisk mangosalat ~ melkefri fiskesaus. ♦ Fiskesausen er basert på mi tidligere oppskrift som du finner HER - men bytta creme fraiche med kokosmelk for en lettere og melkefri variant
4 Kyllingfileter2 ss olje1 stor løk2 strå sitrongress finhakket (de på glass funker helt fint)2 ferske røde chili uten frø /chili paste3 cm fersk ingefærrot1 ss malt cumin1 ss malt koriander2 ss thailandsk fiskesaus (Nam pla, brukes i stedet for salt i thai-mat)1 boks kokosmelk1 dl finhakket ristede cashewnøtter1 boks med grovhakkede tomaterSaften av en halv limeFrisk koriander. Tilsett kokosmelken, fiskesausen (Nam pla), tomatene og limesaftLa alt surre på lav varme i 20 minutter for å la smaken utvikle seg
Fiskesausen benyttes i stedet for salt og har overhode ikke smak av fisk. 2 ss fersk ingefær3 fedd hvitløk2 ss brunt sukker1 dl hvitvinseddik1 dl fiskesaus3 ss soyasaus1 ss hot saus/chilisaus
1 ss asiatisk fiskesaus. Ha paprika, saften og skallet fra limen, sukker, fiskesaus, soyasaus og det stekte kjøttet i gryta, og la det koke i 1 minutt til sukkeret har løst seg opp. 1 ss asiatisk fiskesaus
Ha i foodprocessor/blender/stavmikser, sammen med koriander, kafirlimeblader, tomatpurè, grillet paprika, chili (med eller uten frø, frø gir sterkere curry) skrellet ingefær i biter, hvitløk hakket, olivenolje, fiskesaus, sesaolje og soyasaus
curry pasta, kyllingkraft uten tilsatt salt, og fra fiskesaus. Fiskesaus er et fundament. kokosmelk, kyllingkraft, fiskesaus, kaffirlimeblader og sitrongresset som er