Når Havfiskeklubben i Holmestrand holder fiskekonkurranse (se billedserie fra jarlsbergavis. no) drypper det fisk på alle som kjenner noen som kjenner noen som kjenner noen i denne byen
Denne uken skal det bugne over av rogn på bloggen min. Noen av dere vil nok bli mettet av prosjektet etterhvert som dagene går, men det er mitt store og inderlige mål at vi etterhvert begynner å skatte innmaten på dyr og fisk i tillegg til å koke kraft på kjøtt- og fiskebein, da jeg synes det er vår plikt å bruke hele dyret når det først skal bøte med livet for oss
Lagre oppskrift Skriv ut Ingredienser 1 liter buljong eller fiskekraft 300 g (1 boks) creme fraiche 1 purreløk 1 hvitløksfedd 2 ss smør 1 gulrot 400 g torsk 200 g laks 100 g reker (jeg brukte store, ferdigpillede, men bruk helst ferske) 1-2 ts tørket dill (eller fersk) salt og pepper etter smak en skvis sitron. ) Jeg sitter nærmest og holder pusten, tør nesten ikke å se på han i frykt for at han skal slutte 1 liter buljong eller fiskekraft 300 g (1 boks) creme fraiche 1 purreløk 1 hvitløksfedd 2 ss smør 1 gulrot 400 g torsk 200 g laks 100 g reker (jeg brukte store, ferdigpillede, men bruk helst ferske) 1-2 ts tørket dill (eller fersk) salt og pepper etter smak en skvis sitron
4-5 dl fiskekraft (vann + 2 buljongterninger). 4-5 dl fiskekraft (vann + 2 buljongterninger). Jeg har lenge gått og ønsket meg en god fiskesuppe til middag
Bruk fiskekraft eller ha fiskebuljong og vann til å trekke de i. I går gikk jeg innom et ny fiskeutsalg som er kommet på Os (et koselig sted utenfor Bergen), jeg skulle i grunnen bare se om han hadde et stykke røykt blåkveite
Fiskekraft. Alt utenom skinnet. Fiskekraft. Jeg lager først selve suppen uten å tilsette laks og vårløk. Grovkutt grønnsakene og tilsett de til fiskekraften