Ofte faller valget på havabbor (sea bass på engelsk, levrek på tyrkisk), en relativt slank fisk med delikathvitt kjøtt og som er ganske vanligiMiddelhavsregionen
Sausen kan du bruke til både kjøtt og fisk, og når du lager lasagne eller til feks ovnstekt blomkål. Idagvil jeg tipse om denne hvitesausen som er veldigallsidig og enkel å lage, og smaker kjempegodt
Kok hvitsaus. Etter sistespeing kan sausen godt koke et par minutter. Rør godt og la sausen koke opp. Bland ifisk og makaroni før du rører inn de stivpiskedeeggehvitene
Sausen kan du bruke til både kjøtt og fisk, når du lager lasagne eller til feks ovnstekt blomkål. Mange kjøper sauserferdig, og tenker at det er frykteligkomplisert å lage en saus fra bunnen av, men denne hvitesausen som jeg deler oppskrift på her i dag er enkel å lage, og smaker kjempegodt
Ved servering la fisken renne litt av seg, legg på tallerken med søtpotetmos, hvitsaus og poteter. Bildene nedenfor visermiddag med selvfisket torsk, servert med kokte grønnsaker og hollandaisesaus
Jeg var på besøk i «hvitfisk-mekka» forleden, på Myre i Vesterålen. Der skjærer de fisk med iskaldpresisjon, og gir oss matelskere den beste kvaliteten