Ved å ta utgangspunkt i en oppskrift på finerundstykker, bytte ut deler av melet med grovt, tilsette litt havregryn og proteinpulver og bytte ut sukkeret med sukrin, får du mye sunnere rundstykker
Jeg liker at rundstykkene ser litt rustikk ut og gjør ikke noe mer med de etter de er skjært opp, om du vil ha runde finerundstykker bruk godt med mel på hendene for å forme de rund
Deigen røres bare sammen, uten å kna eller elte, så enkelt og så godt. I dag lagde jeg deilige eltefrie rundstykkermed emmer og helkorn bygg, under finner dere oppskriften -> Eltefrie rundstykker er deilig til helgefrokosten eller i påsken, og lages enkelt med heving over natten
Vil du, kan du rulle fine jevne rundstykker, men jeg synes det er så enkelt bare å rulle en lang pølse, del opp i biter med deigskrapen og settes bitene på et bakepapirkledd stekebrettet til etterheving
Disse rundstykkene smaker veldig godt, er fine å fryse og passer ypperlig til Påske/helgefrokoster. Tilsett alt det andre og bland godt enten i en kjøkkenmaskin på minste styrke eller bland for hånd med en sleiv