Filodeig til baklava oppskrifter

Baklava

Baklava

Pakk ut filodeigen, dekk den med en gang med et rent håndkle så den ikke tørker ut eller går i stykker
Kozi El Sham

Kozi El Sham

Baklava Yufkasi- filodeig. filodeig i bunn. til desserten» Is suprise», så er denne retten også en «suprise»
Baklava

Baklava

Legg et ark med filodeig på bordet. 500 g filodeig. Tilsett honningen og kok i ytterlige 5 min. 500 g filodeig. 10 min Tilsett honningen og kok i ytterlige
Gresk Baklava / Greek Baklava

Gresk Baklava / Greek Baklava

(English below) Baklava er så vidt jeg vet opprinnelig et tyrkisk bakverk, karakterisert av tynne flak av filodeig med varierende innhold
Tunisisk Baklava med Pistasjnøtter

Tunisisk Baklava med Pistasjnøtter

Start med å ta filodeigen ut av pakken og legg den i et fuktig kjøkkenhåndkle slik at arkene med deig holder seg myke og ikke tørker ut
Baklava med valnøtter

Baklava med valnøtter

Siste to min, tilsett sitron saft. Baklava er Tyrkias mest kjente dessert. * Jeg var ikke flink til å dytte innover de første tre, derfor er det forskjell men den har ikke så mye å si for smaken
Baklava

Baklava

Pensle ett filodeigark med smør, brett i to og legg i en ildfast form så nært opp til størrelsen på det brettede arket som mulig
Baklava

Baklava

Kutt eventuelt til foliodeigen med en saks hvis den er for stor til den ildfaste formen du bruker. Når baklavaen er jevnt gyllenbrun kan du ta den ut av ovnen og avkjøle den på rist
Kozi el Sham

Kozi el Sham

Baklava Yufkasi- filodeig. Finn en liten skål og legg ett eller to lag filodeig i bunn. For de av dere som kjenner til desserten» Is suprise», så er denne retten også en «suprise»

Baklava

For å lage baklava, så trenger man filodeig, og dette får man kjøpt i tyrkiske butikker. Nå skal man legge inn mange lag med filodeig, og HVERT LAG skal smøres med smelta smør

Arabisk Baklava

Gjenta til du har brukt opp halvparten av filodeigen (det vil si hele den første pakken). Legg et ark med filodeig i langpannen

Baklava

Legg et ark med filodeig i langpannen. Bruk en skarp kniv og skjær opp kaken i rutemønster (skjær nesten helt til bunnen av langpannen, men ikke helt)

Baklava med sesamfrø

Legg et ark med filodeig i langpannen. Bruk en skarp kniv og skjær opp kaken opp i firkanter (skjær nesten helt til bunnen av langpannen, men ikke helt)

Baklava med cashewnøtter

Legg et ark med filodeig i langpannen. Bruk en skarp kniv og skjær opp kaken i rutemønster (skjær nesten helt til bunnen av langpannen, men ikke helt)