Tapioka kan kjøpes på innvandrerbutikker. Her har jeg kjevlet tynne filodeigark. Som ved alt annet mel, kan dette være forurenset siden det ikke er merket glutenfritt, men typen tapiokamel jeg kjøper hos min lokale butikk er den samme de har i allergimatbutikker, så jeg anser den som ganske safe
Så skal du ha fyllet inn i filodeig og lage selve vårrullene. Filodeigen må ligge i fryseboksen før du skal bruke det (det tåler ikke å ligge varmt, da det tørker ut
Men i dag lagde jeg vårruller for første gang, kjøpte frossen filodeig på A-food market. 1 pk filodeig (fra innvandrerbutikk). Dersom du har filodeigen i fryseboksen, bør du ta frem pakken til tining 3-4 t før). Her finner dere en intruksjonsvideo om bretting av filodeigen -> _NXtmgC8. 1 pk filodeig (fra innvandrerbutikk)
En med nugatti i filodeig med strøsukker på og en anelse kanel. Sist helg ble det mye matkos. -) Først fikk Tromsø besøk av glade torgselgere som solgte mat ifra mange europeiske land
Hermetikk fra Svenskhuset- Moderne mat fra Nord-Norge og Svalbard
Vårruller400 g kjøttdeig1 ss rapsolje4 dl oppstrimelt kål1 løk1 revet gulrot3 ss søt chilisaus1 ss soyasaus12 blad filodeig (kjøpes i en butikk med godt utvalg)Fres finhakket løk i litt olje i en stekepanne
Som paideig har jeg brukt filodeig, men du kan godt lage egen paideig. (eller kjøpe butterdeig, men de fleste variantene inneholder palmeolje, som jeg unngår)
Fersk yufka, en tykkere versjon av filodeig, er til salgs på mitt lokale marked hver eneste uke. Han kjente meg igjen umiddelbart fra i fjor (jeg var nok en av hans beste kunder), så jeg måtte bare kjøpe en liten pose med ferdig oppskjærte gresskarskiver som endte opp i en herlig spicy tomatgryte med gresskar og bønner
Del filodeigen i 15cmx15cm. 6 ss solsikkeolje eller rapsolje75 g gulrot, kuttet i tynne strimler75 g sukkererter, kuttet i tynne strimler75 g ananas, kuttet i tynne strimler75 g squash, kuttet i tynne strimler75 g fennikel, kuttet i tynne strimler75 g spinat kuttet i tynne strimler3,75 cm bit med frisk ingefær, renset og fint revet1 1/2 liten rød chili, delt og finhakket75 g bønnespirer3 vårløk, skåret i tynne skiver3 ss soyasausSalt og pepperFilodeig, kjøpes ferdig i butikkenOlje til steking. 7,5 ss søt chilisaus, kjøpes ferdig i matbutikken1 1/2 ss soyasaus 1 minutt Tilsett så chili, bønnespirer og vårløk, la dette surre i
Hagen må ryddes, nye utestoler skal kjøpes. 1 pakke filodeig Smør til pensling6 egg1, 5 dl fløte1,5 dl melkRevet ost, 1 neveRevet parmesan, som du synes1 god bit purreKittmodnet geitost( F. 1 pakke filodeig