Denne paien lages med filodeig, som er løvtynne ark med deig som fås kjøpt ferdig, så denne paien er faktisk veldig lettvint å lage selv om den ser fancy ut
Filodeig finnes både fersk og fryst. Det eneste man må passe på er at deigen ikke får sprekker for da siger all den deilige osten ut, og det vil vi ikke
For å gi retten en sprøere men allikevel myk opplevelse, friterer vi det posjerte egget i filodeig. Del filodeigen i to, og skjær tynne strimler, oppbevares på ett papir
Filodeig(phyllo/yufka) kan du kjøpe ferdig i de fleste velassorterte dagligvareforretninger. Jeg klarer ikke å kjevle den like tynn som den filoen man kjøper, men det funker så absolutt
(eller dryss osten direkte på filodeigen. Kjøttboller med sitrongress og korianderStekt brokkoliSteinbit med smørbakt purreMandelpanert scampiMango og ananassalsaVårruller med grønnsaker og sjømatAsparges med filobunn*Fylte kylling overlår*Maki*Laksekaker*oppskriftene finnes på bloggen fra før
Tin rullen med filodeig hvis den er frossen. Lukk pakningen godt igjen og sett pakningen med deigen du ikke bruker i fryseren, slik at den kan brukes ved en annen anledning
Vi starter som vist på første bilde, med å legge fersk koriander & torsken midt på filodeigen. Deretter ruller vi deigen stramt, fra nærmeste hjørne over mot det motsatte hjørne
Vi starter som vist på første bilde, med å legge fersk koriander & torsken midt på filodeigen. Deretter ruller vi deigen stramt, fra nærmeste hjørne over mot det motsatte hjørne