Filo deig oppskrifter

Pai med spinat og fetaost

Pai med spinat og fetaost

Denne paien lages med filodeig, som er løvtynne ark med deig som fås kjøpt ferdig, så denne paien er faktisk veldig lettvint å lage selv om den ser fancy ut
Ost i filodeig

Ost i filodeig

Filodeig finnes både fersk og fryst. Det eneste man må passe på er at deigen ikke får sprekker for da siger all den deilige osten ut, og det vil vi ikke

Linser i cocotte med pancetta & fritert egg.

For å gi retten en sprøere men allikevel myk opplevelse, friterer vi det posjerte egget i filodeig. Del filodeigen i to, og skjær tynne strimler, oppbevares på ett papir

Börek

Filodeig(phyllo/yufka) kan du kjøpe ferdig i de fleste velassorterte dagligvareforretninger. Jeg klarer ikke å kjevle den like tynn som den filoen man kjøper, men det funker så absolutt
Gresk Baklava / Greek Baklava

Gresk Baklava / Greek Baklava

(English below) Baklava er så vidt jeg vet opprinnelig et tyrkisk bakverk, karakterisert av tynne flak av filodeig med varierende innhold
Tapaskurs med asiatisk vri.

Tapaskurs med asiatisk vri.

(eller dryss osten direkte på filodeigen.  Kjøttboller med sitrongress og korianderStekt brokkoliSteinbit med smørbakt purreMandelpanert scampiMango og ananassalsaVårruller med grønnsaker og sjømatAsparges med filobunn*Fylte kylling overlår*Maki*Laksekaker*oppskriftene finnes på bloggen fra før
Baklava med kakefyll

Baklava med kakefyll

Åpne pakken til filodeigen. Fortsett sånn, du skal kun bruke halv parten av deigen. Legg en filodeig og smør litt smør igjen og enda en filodeig

Honey filo cake with orange

Tin rullen med filodeig hvis den er frossen. Lukk pakningen godt igjen og sett pakningen med deigen du ikke bruker i fryseren, slik at den kan brukes ved en annen anledning

Torsk i filo som papillote.

Vi starter som vist på første bilde, med å legge fersk koriander & torsken midt på filodeigen. Deretter ruller vi deigen stramt, fra nærmeste hjørne over mot det motsatte hjørne

Torsk i filo som papillote.

Vi starter som vist på første bilde, med å legge fersk koriander & torsken midt på filodeigen. Deretter ruller vi deigen stramt, fra nærmeste hjørne over mot det motsatte hjørne