Fiken gjør seg bra i salat, fordi fruktkjøttet er mykt og saftig og fullt av små spiselige kjerner. Siden fikenen er søt og syrlig blir salaten mer smaksfull og god
Matbloggen Cupcakes og Tapas — Inspirerende oppskrifter
Fiken er en fantastisk frukt som er like god fersk som tilberedt. Honningbakte fiken med valnøtter har en harmoni av smaker, og selv synes jeg et lite dryss med salt er perfekt for balansen
Til forrett begynner vi med en av mine favorittsalater, nemlig fiken og prosciuttosalat. Både fiken og prosciutto skinken gjør at denne salaten gjør at du både får en søt og salt smaksopplevelse
Matbloggen Cupcakes og Tapas — Inspirerende oppskrifter
Denne retten går også fint å lage en vegetar versjon av hvis du dropper parmaskinken, men hvis du velger å gå for den med parmaskinken vil du merke at den salte skinken sammen med den søte fikenen er en perfekt match
Men med diverse tørket frukt, og så brie og fikensyltetøy, blir de om mulig enda bedre. 4 dl tørket frukt/nøtter, jeg hadde opphakket fiken, rosiner og tranebær. 4 dl tørket frukt/nøtter, jeg hadde opphakket fiken, rosiner og tranebær
skifta ut fiken med aprikoser. 12-15 tørka fiken i små bitar opp i blandinga. 12-15 tørka fiken i små bitar opp i blandinga. 12-15 tørka fiken. 12-15 tørka fiken
Del fikenene på langs og stek dem gylne med snittflaten ned i litt olivenolje. Legg feltsalat på tallerkener eller et fat og legg på fiken, de ristede nøttene og bryt fine biter av chèvre som du legger på salaten