Ferskt brød med smør og brunost er vår favoritt. Gjærbakst. For siden store deler av hverdagen min består i kreative prosjekter, betyr deres engasjement mye for meg
Derfor lagde hun alltid store porsjoner, slik at mange barnehender kunne løpe lykkelig ut i hagen med nybakt gjærbakst med smør og ost eller nyrørt bringebærsyltetøy
Hvis det blir for varmt, virker ikke gjæren. Når jeg snublet over nok en oppskrift fra Bakeriet i Lom (de som hadde kanelsnurrene jeg testet ut) vekket det lysten til å spre lukt av kjærlighet (som visstnok er det samme som a) gjærbakst eller b) grønnsåpe)
Trinn 1. Trinn 2. 30 gram ferskgjær - eller 1 pose tørrgjær. Bland ingrediensene til trinn 2 med unntak av litt av hvetemelet i. blandingen fra trinn 1. Trinn 1
Brettekanten skal vende ned i formen. TRINN 1. 8 gram ferskgjær. Rør inn gjær i lunkent vann og la det stå 5 minutter før du tilsetter spelt. TRINN 2. 8 g ferskgjær. Ha i ingrediensene i trinnn 2, vent med saltet og la kjøkkenmaskinen gå i 5 minutter, ha i salt og la den gå noen minutter til, om deigen er altfor løs ha i litt ekstra speltmel. Dekk til å la den heve 1 time, Ha deigen på ett bakebord med mel og brett inn deigen fra alle kanter og velt den i en stor brødform som er smurt. Stekes i 20 minutter før du vipper brødet ut av formen og steker det videre i 10-15 minutter til det er hul lyd når du banker lett på undersiden. 8 gram ferskgjær. 8 g ferskgjær. 20 minutter før du vipper brødet ut av formen og steker det videre i
Form emnene til brød og legg de i smurte brødformer. ) Brødene lages i 2 trinn. Trinn 1. Trinn 2. 25 gram ferskgjær. Bland gjæren ut i vannet og ha alle ingrediensene (men hold igjen på litt av melet) i bakebollen fra trinn 1, og kjør deigen i kjøkkenmaskin i noen minutter på sakte fart. Trinn 1
Noen kvister fersk rosmarin. Løs opp gjæren i det kalde vannet. Ta litt olje på handene og dra deigen slik at den dekker formen og kjennes god og oljete ur
Form emnene til brød og legg de i smurte brødformer eller på et smurt/bakepapirkledt stekebrett. Brødene er ferdige når de har en gylden og fin overflate og avgir en “hul” lyd når du banker forsiktig på de