Fersk gjær trinn for trinn oppskrifter

Solsikkebrød trinn for trinn (+giveaway)

Solsikkebrød trinn for trinn (+giveaway)

Ferskt brød med smør og brunost er vår favoritt. Gjærbakst. For siden store deler av hverdagen min består i kreative prosjekter, betyr deres engasjement mye for meg
Hyggelig Bakedag med 4 trinn

Hyggelig Bakedag med 4 trinn

Vi satset på gjærbakst og da på matpakkebrød. For en engasjert og blid gjeng. Blant annet leste vi om ulke typer gjær
Grovbrød fra bakeriet i Lom

Grovbrød fra bakeriet i Lom

Hvis det blir for varmt, virker ikke gjæren. Når jeg snublet over nok en oppskrift fra Bakeriet i Lom (de som hadde kanelsnurrene jeg testet ut) vekket det lysten til å spre lukt av kjærlighet (som visstnok er det samme som a) gjærbakst eller b) grønnsåpe)
Croissant

Croissant

Rør gjæren ut i væsken. Les gjennom hele oppskriften før du starter, under oppskriften finner du også bilder som forklarer det hele trinnfortrinn
Gjæret Surkål

Gjæret Surkål

Her hjemme går det mest på fermenterte grønnsaker, vannkefir, hjemmelaget yoghurt og kefir basert på fersk upasturisert melk eller nøttemelk
Pizzabunn på italiensk vis

Pizzabunn på italiensk vis

Rør gjæren ut i vannet, tilsett deretter melet og rør sammen. Da er det klart fortrinn to, og oppi bakebollen har du
RUNDSTYKKER godt egnet til frysing

RUNDSTYKKER godt egnet til frysing

Trinn 1. Trinn 2. 30 gram ferskgjær - eller 1 pose tørrgjær. Bland ingrediensene til trinn 2 med unntak av litt av hvetemelet i. blandingen fra trinn 1. Trinn 1
SPELTBRØD

SPELTBRØD

Brettekanten skal vende ned i formen. TRINN 1. 8 gram ferskgjær. Rør inn gjær i lunkent vann og la det stå 5 minutter før du tilsetter spelt. TRINN 2. 8 g ferskgjær. Ha i ingrediensene i trinnn 2, vent med saltet og la kjøkkenmaskinen gå i 5 minutter, ha i salt og la den gå noen minutter til, om deigen er altfor løs ha i litt ekstra speltmel. Dekk til å la den heve 1 time, Ha deigen på ett bakebord med mel og brett inn deigen fra alle kanter og velt den i en stor brødform som er smurt. Stekes i 20 minutter før du vipper brødet ut av formen og steker det videre i 10-15 minutter til det er hul lyd når du banker lett på undersiden. 8 gram ferskgjær. 8 g ferskgjær. 20 minutter før du vipper brødet ut av formen og steker det videre i
MATPAKKERUNDSTYKKER MED HAVREGRYN

MATPAKKERUNDSTYKKER MED HAVREGRYN

Alltid godt med hjemmebakt, og da spesielt gjærbakst. ut rundstykker med en egnet form. og hun gav tommel opp for disse
Nydelig kornbrød

Nydelig kornbrød

Form emnene til brød og legg de i smurte brødformer. ) Brødene lages i 2 trinn. Trinn 1. Trinn 2. 25 gram ferskgjær. Bland gjæren ut i vannet og ha alle ingrediensene (men hold igjen på litt av melet) i bakebollen fra trinn 1, og kjør deigen i kjøkkenmaskin i noen minutter på sakte fart. Trinn 1
Himmelske kanelboller

Himmelske kanelboller

da jeg vart litt oppi gjærbakst temat,. mer bilder kommer snart på dette trinn. og hvordan jeg former mine kanelsnurrer
Hvordan bake croissant

Hvordan bake croissant

Brett sammen deigen på samme måte som i forrigetrinn etter utskjevling, sett kjølig i ca. com foreløpig
Surdeigsbrød | noen tips på veien

Surdeigsbrød | noen tips på veien

Dessuten er ferskt brød alltid best. Brødet på bildet over inneholder ikke gjær i det hele tatt, det er hevet over natten og stekt på lav varme

Focaccia med rosmarin

Noen kvister fersk rosmarin. Løs opp gjæren i det kalde vannet. Ta litt olje på handene og dra deigen slik at den dekker formen og kjennes god og oljete ur

Grovbrød

Form emnene til brød og legg de i smurte brødformer eller på et smurt/bakepapirkledt stekebrett. Brødene er ferdige når de har en gylden og fin overflate og avgir en “hul” lyd når du banker forsiktig på de

Fantastiske boller!

Gjæren smuldrer du bare mellom fingrene. Jeg skal forsøke å guide gjennom de viktigste trinnene, men anbefaler på det varmeste å kjøpe boken