Fersk gjær ingredienser oppskrifter

Er gjær sunt eller usunt?

Er gjær sunt eller usunt?

Bildet (Det nederste bilde til høyre er tatt med mobilen) Du kan bruke både tørr og fersk (våt) gjær i ditt bakverk
Brytebrød

Brytebrød

) #brytebrød #morshjemmebakte #ferskbakst #gjærbakst #matfoto #oppskrift #bake #famwangaasegg #turmat
DET GROVE, SAFTIGE BRØDET

DET GROVE, SAFTIGE BRØDET

Forleden satt jeg på et kjøkken hvor det duftet deilig av nystekt gjærbakst og hvor de lekre, ferske brødene lå klar
Tyrkisk pide med za’atar

Tyrkisk pide med za’atar

Men siden det er ganske mye gjær i denne deigen går det raskt, mellom en halvtime og en time for hver runde her hos meg, et par-tre timer totalt sett fra start til pideene er ferdige
Solboller

Solboller

Ha væsken i bakebollen og smuldre gjæren i. Ingredienser. 10 g ferskgjær. 10 g ferskgjær. Solboller spises mange steder for å feire at sola kommer tilbake etter mørketida
Verdens beste luftige ostehorn med kesam

Verdens beste luftige ostehorn med kesam

Du kan også bruke ricotta, som gjær fyllet mer kremet. Rør ut gjæren i litt oppvarmet melk. Tilsett en klype kokossukker, sukker eller litt honning for å gi gjæren litt ekstra mat
Italiensk pizza – smakfull, enkel og rask tilberedning

Italiensk pizza – smakfull, enkel og rask tilberedning

Det kreves ikke mange ingredienser eller heving av deigen for å få en himmelsk god pizza. ) Jeg fikk den smakstestet av kokk som ble veldig positivt overrasket over hvor få ingredienser den inneholdt og hvor bra den smakte
Eltefrie rundstykker

Eltefrie rundstykker

Det er heller ikke noe problem med at finværet tar overhånd, så i går kveld ble det satt en enkel eltefri gjærdeig til dagens frokost
Grovbrød fra bakeriet i Lom

Grovbrød fra bakeriet i Lom

Når jeg snublet over nok en oppskrift fra Bakeriet i Lom (de som hadde kanelsnurrene jeg testet ut) vekket det lysten til å spre lukt av kjærlighet (som visstnok er det samme som a) gjærbakst eller b) grønnsåpe)
Saftige pizzapiroger

Saftige pizzapiroger

fersk basilikum. Antagelig har jeg ikke lov til å kalle dette bakverket for pirog i det hele tatt, siden den russiske gjærbakstretten tradisjonelt fylles med kål og kjøtt
Bolle Surprise

Bolle Surprise

150 g smør 6 dl melk 50 gr ferskgjær 1 ½ dl sukker 2 ts malt kardemomme 1 kg hvetemel 1 egg til pensling