Fermentert mat – et slag for bærekraft. gir et middels stort Norges glass surkål. Fermentert mat er veldig sunt i tillegg da det har ekstra mye probiotika som tarmen din er veldig glad i
eks lever, oster (Jarlsberg lagret, gammelost, Roquefort) og natto, en slags fermentert soya bønne-rett som er allmenn kost i Japan (men jeg kan faktisk ikke anbefale denne retten smaksmessig, basert på personlige erfaringer i sommer)
Vaniljesaus - en studieblogg om matkultur og helse
Her har jeg laget en superenkel salat med kikerter, massert grønnkål, avokade og paprika – og toppet den med den fermenterte squashen og strødde hempfrø på
Det virker nesten som om grønnkål er en av tidenes hotteste trender innen sunn mat. Litt rart synes jeg siden grønnkål er overhodet ingen nyhet her i Norden, og noe som stortrives i vårt kalde klima
Surkål, sylteagurk, syltede rødbeter, bulgarsk yoghurt, syltede vinblader, rakfisk, gammelsaltet sei, svensk surstrømning, koreansk kimchi, umeboshiplommer, miso, fermentert papaya, fermentert ananas og indiske chutneys er alle eksempler på fermentert mat fra hele verden
Det kommer etter hvert mye mer om fermentert mat på bloggen, men for dere som synes dette er helt fremmed begynner jeg med surkål - utrolig enkel og kjempegod
Kimchi er koreas nasjonalrett og er fermentertkål. Kimchien kan spises med det samme, men smaken blir bedre for hver dag og best etter den er ferdig fermentert
Dette er en variant av fermentertkål ( sauerkraut ) med ananas. Kjempegodt tilbehør til det meste og har selvfølgelig den probiotiske effekten som alt annet som er fermentert
Dagens frokosttallerken med litt fermentertrådkål. Faktisk har stort sett alle kulturer med god helse og høy levealder mye fermentert mat og drikke som en del av sitt daglig kosthold
vannet av kålen- bare fantasien kan stoppe deg i dette prosjektet. Mangler du imidlertid klubbe og annet stampeutstyr kan du bruke kun hendene, men må da massere kålen til den slipper væsken noe som kan ta litt lenger tid
Surkål, sylteagurk, syltede rødbeter, bulgarsk yoghurt, syltede vinblader, rakfisk, gammelsaltet sei, svensk surstrømning, koreansk kimchi, umeboshiplommer, miso, fermentert papaya, fermentert ananas og indiske chutneys er alle eksempler på fermentert mat fra hele verden