Du fårrispapir, glassnudler og ''sweet chili saus'' så mye billigere. - Start med å raspe gulrøttene, hakk kål opp i små strimler, finhakkchili'en, rasp hvitløken og finhakklitt fersk timian
Når du fårein godt salta knoke så treng du ikkje å tilsette så mykje salt. Eg brukar poteter, kålrot, gulrot, sellerrirot, purre og persillerot, og eg supplerer også med ein raus skalk kål
Noen kvisterfrisktimian. Her er mandagens oppskrift på middelhavsgryte med fårikålkjøtt. Tidligerei uken skrev jeg om hvor smakriktfårikål kjøtt er og at det kan brukes til langt mer enn bare kål
*Kokospulver får du gjerne kjøpt iinnvandrerbutikker med godt utvalg. Sett tilbake på platen, ha i kokosmelk, buljong, timian, tzatzikikrydder (tro meg, dette krydderet gjør det lille ekstra) og knust hvitløk
Da det er klart kjøres de i panne til de får en fin stekeskorpe og lar hvile en liten stund. Når blomkålen er myk og fin tas de ut av kasserollen og over i en egnet beholder for stavmikser eller blender og kjøres myk sammen med fetaost
Så får alt koke en timestid. Kålen er innkjøptferdig, men resten er så lokalt som det kan bli. Nederst iinnleggetliggerfullstendigoppskrift fra Alsace, litt anderledes enn denne
Og – kanskje får nettopp DU noen ideertil et nytt smørbrød …. Dersom jeg husker rett så besto «Norsk Hamburger» av svinesteik på en loffskive, surkål, poteter og brun saus