Bitte litt New Zealand havsaltmed urter (kan sløyfes). På facebook-siden min finner du en tom ukemeny som du kan printe ut og fylle med det du eller dere skulle ønske å lage denne uken
Smak til medsalt og pepper. Litt salt skinke. Ettersom jeg allerede lengter mot våren, og hadde noe knapt med tid, ble det derfor en grønn ertesuppemed noen revne stykker av den nykokte skinka
Men en fjerde følger gjerne med. Tilsett nykvernet pepper, og salt helt til slutt. I mellomtiden plukket jeg bena fra i går fri for kjøtt, samt hakket opp en del av svinekammen som jeg tidligere hadde skåret av
Gul ertesuppemedsaltkjøtt. Smak til med sitronsaft, salt og grovkvernet pepper. Supper er flytende energi og denne er også en fryd for øyet med sine vakre vårlige farge
Pepper, salt, paprikapulver, gurkemeie, rosmarin, karve, timian og basilikum. Mange bruker gjerne noe kjøtt i denne suppa og da erstattet jeg dette med marinert tempeh, det gir litt ekstra smak og den blir litt mer mettende om den skal spises som hovedrett
Inni der kan det være en del kjøtt, og dette skal jeg bruke til ertesuppen i morgen. Bena og kraften jeg får, skal jeg nemlig bruke til ertesuppe i morgen
Når grønnsakene er ferdigkokt blandes de sammen med de kokte ertene og det oppskårne kjøttet. Gul ertersuppe er en sjelden gjest hos oss, men jammen er det godt med den gammeldagse husmannskosten av og til, man må bare huske på å legge i vann ertene kvelden før