Ertepure til lutefisk oppskrifter

Lutefisk 2014

Lutefisk 2014

Kanskje med ertestuing, eller var det ertepure. Men meningene om tilberedning og servering er likevel like mange som det er lutefiskspisere
Lutefisk i Sviddå med deilig tilbehør

Lutefisk i Sviddå med deilig tilbehør

Lutefisk er kanskje ikke det første man tenker å tilberede sous vide, men etter tips fra «Sirkulatørene kommer» var Sviddå mer enn klar for å invitere denne fisken som er elsket og forhatt til en kosestund i bassenget

Kurs mindfulness Trondheim

Kok og blend ertepure. Lutefisk har mange nordmenn et noe ambivalent forhold til. Denne gangen med en særdeles hyggelig og positiv opplevelse- både fisken og tilbehøret smakte fortreffelig
7 TING DU BØR VITE OM UMAMI

7 TING DU BØR VITE OM UMAMI

Til gjengjeld varer umamismaken lengre enn de andre smakene, og utløser økt spyttsekresjon i munnhulen og sender signaler til hjernen og magesekken om at velsmakende godsaker er på vei

Elins fiskegrateng

Tilbehør. Lutefisk med bacon, sennepssaus, ertepuré og mandelpoteter. Trenger den litt mer salt så tilsett det

Kurs mindfulness Trondheim

Suverent digg til sylte, lutefisk og rakfisk, og det er verken vanskelig eller tidkrevende å lage. Hjemmelaget sennepssaus til jul passer til så mangt
Lutefisk servert med sennepsaus og ertepure

Lutefisk servert med sennepsaus og ertepure

Stekes til fisken skiver seg. Beregn 700 g lutefisk pr personDen saltes 1 time før steking, bruk 1ss salt pr kg, legg skinnsiden ned i langpanna, ikke skyll av saltet før den stekes. Lag ertepure av 400 g fryste grønne erter, kokes i litt vann med 1 grønnsakbuljong og 1 ss smørMos med stavmikser og tilsett 2 ss ricottaost, saften av 1/2 sitron,og smak til med salt/pepperLag becamelsaus, (hvit saus)3 ss smør smeltes og bland inn 3 ss hvetmel, og spe med melk til passe sausTilsett 3 ss sennep, 1 ts revet muskatnøtt, salt/pepper etter smak 700 g lutefisk pr person
DØDSGOD LUTEFISK A LA JØRN HOEL

DØDSGOD LUTEFISK A LA JØRN HOEL

LUTEFISK MED BACON, POTETER, ERTEPURE, LYS SIRUP OG LEFSE…. Lutefisk hører jula til og som regel spiser jeg det mer enn en gang i desember måned
Lutefisk, øl og vin.

Lutefisk, øl og vin.

Han beskriver hvordan lutefiskentilberedes og spises. Denne oppskriften er fra Godfisk og til seks personer

LUTEFISKENS VENNER

Hos oss er vi veldig tradisjonelle, bacon, ribbefett, ertepure og kokte poteter. Min lutefisk klar til å saltes
Tid for lutefisk igjen!

Tid for lutefisk igjen!

Kanskje med ertestuing, eller var det ertepure. Men meningene om tilberedning og servering er likevel like mange som det er lutefiskspisere
7 TING DU BØR VITE OM UMAMI

7 TING DU BØR VITE OM UMAMI

Til gjengjeld varer umamismaken lengre enn de andre smakene, det skyldes at umamistoffene fester seg på tungen, på spesielle smaksreseptorer som sitter på tungen, i munnhulen og ikke minst i magesekken og da utløses økt spyttsekresjon i munnhulen