Havren setter en god grov smak på rundstykkene, uten at det blir for tungt. Disse rundstykkene er veldig morsomme å lage, særlig når frøblandingen skal på
dryss overhavrekli. Ingen kommentarer. Ingen kommentarer. 1 l skummet kulturmelk 200g sammalt hvete fin 500g sammalt hvete grov 150g sammalt rug fin 400g sammalt rug grov 30g lettkokte havregryn 50g havrekli. 3 dl vann 50g fersk gjær 2 ts salt. dekk bakebollen med plast og la den stå på benken i 30 minutter. varm vannet til det erfingervarmt (37 grader) og smuldre gjæren ut i vannet. dekk bollen med plast å la den stå lunt i 45 minutter ha så deigen ut på ett melete bord. legg brødene i smurte 2 litersformer dekk formene med ett klede å sett dem lunt i 35-40minutter når brødene erferdig hevet, pensler du dem med sammenvispet egg og snitter forsiktig ett ellerflere snitt med en skarp kniv. stek brødene på nederste rille ved 200 grader i 50-60 minutter å avkjøl på rist
Jeg var faktisk litt usikker på hvilken kategori jeg skulle putte disse. Det jo lille lørdag, og vanen tro poster jeg noe søt og sunt, men disse søte sakene er altså så sunne at mor kan spise en til frokost sammen med litt yoghurt, barna kan få den med i matboksen som et lite snackmåltid og hele familien kan nyte dem til kvelds en hverdag man har lyst til å kose seg litt ekstra
Heisann, da er jeg ferdig med den femte dagen av lavkarbo kuren, og jeg er fortsatt i fin form. Bland sammen havrekli, smøreost og egg i en bolle rør godt, og smak til med søtningsmiddel og salt
Rull små boller og stek de i stekepanna så de blir gylne og sprø utenpå. Heisann, har en litt rolig start på dagen i dag har bare sett på TV og kost meg – deilig med sånne dager også
Kanskje litt satt på spissen, men det er jammen meg ikke langt fra sannheten. Kjenne duften av nybakt brød bre seg i huset uten å måtte forbrenne så mye som en eneste kalori for å få det til
Dessertenerberegnet på ca. Eltefritt frøbrød med hvete, bygg og havrekli. Jeg har brukt litt store porsjonsdessertglass, men jeg anbefaler å velge litt mindre i og med at dette også er en mektig dessert
Strø øver valmuefrø og havrekli. Det er jo så godt. Havrekli. Og når det i tillegg ersuperraskt å slenge i sammen er valget temmelig enkelt for en sulten mage
eks en yoghurt utensukker, gulrøtter, en håndfull nøttereller en måltidserstatter på max. Godt nytt år til alle dere som fast eller sporadisk er innom Ginas kjøkken og sånn
Havrekli. Bruk gjerne en bolle som du har lokk til, og hvor deigen har plass til å heve i. Velt deigen over på et godt melet underlageller bakstbord når deigen har hevet lenge nok