Bruk denne løk/eplekompotten til grillmaten, til kjøttretter som koteletter og biff, til retter av vilt, ja egentlig til det meste passer denne rødløkogeplekompotten
Finhakk gressløk ogrødløk. Kok på svak varme til eplebitene er helt møre (rør jevnlig så kompotten ikke svir seg i bunnen) og væsken har fordampet, avkjøl
Skrell epleneog fjern kjernehusene. Skjær rødløken i skiver og ha over i kjelen. Første gangen jeg ble oppmerksom på denne kompotten var hos Wenche i God Morgen Norge, men jeg har endret den litt og laget min egen versjon
Norske epler, søte bringbær, sopp i kurv og sylteagurker på glass. Nå er tiden for å fråtse i kortreist mat, struttende bunter av gulerøtter, hvite neper, kål og fersk rødløk
Skrell eplene, fjern kjernehuset og skjær i terninger. La det småkoke til eplene er møre, ca. Bruker du vaniljestang, del den i to og åpne hver del på langs med en skarp kniv