Men det gjør jo ikke noe når det er så mange søte, sunne, næringsrike, kalorifattige og enklehverdagsdesserter man faktisk kan unne seg hver eneste dag
I den anledning legger jeg ut denne enkle, raske og gode oppskriften på hjemmelagde norske vafler. Frokost/ kveldsmat, Kaker og desserter, Lunsj, Norsk mat, Pai og pannekaker
Verdens enkleste hjemmelagde iskrem lager du med søt, kondensert melk. Jeg har kjøpt dem i København (Magasin Du Nord på Kongens Nytorv har mye fra Miss Etoile), men Miss Etoile føres av flere norske butikker, så kanskje du får tak i dem i Norge også
Nå er de norske eplene her, og vi fryder oss over den søt-syrlige friske smaken. Ikke alle er like glade i å bake, men denne kaken er så enkel å lage at alle i heimen kan få den til
Gurimalla så eg gleder meg til dei norske eplene kommer i butikken, periodemennesket i meg forteller at da blir det eple-dilla og mange spennande oppskrifter med epler
Det har vel vært nok sunne søtsaker på denne bloggen denne uka, men jeg forsvarer meg med at det kommer nyyydelig middagsoppskrift senere i dag, og hvem kan vel gå fordi palle på palle med Norske epler i butikken
bakt ostekake, bærsaus, bløtekake, enkel bærsaus, frosne jordbær, gelatin, gelatinblader, Jordbær, jordbær og bløtkake, jordbærsaus, new york cheesecake, norske jordbær, rask og enkel bærsaus, saus til is, saus til riskrem
Man får selvsagt den beste smaken med hjemmelaget gelé laget med ekte bær, men i dag viser jeg dere den enkle varianten med kjøpt jordbærgelé, som er den varianten barna pleier å foretrekke
Det frister til salater, enkle og rene smaker og totalt fravær av tunge sauser og fete puréer. Siste munnfull før forretten var crostini med geitost fra Håøya og – nei, ikke de klassiske bruchetta-tomatbitene, men her altså sommerens norske jordbær barinert i basilicum og litt sukker
Bruk helst norske blåbær, siden det er mindre saft i de amerikanske. Dette er en veldig enkel og dekorativ måte å servere ostekake på, gjør seg ekstra godt som dessert
Jo bedre de er, jo enklere og lettere kan du gjøre det for deg selv. Han blander klassiske norske retter (sørlandsk fiskesuppe) med en del asiatisk inspirasjon fra sin tid i Singapore