Enkel viltsaus oppskrifter

Godt med hjemmelagde eddiker og oljer

Godt med hjemmelagde eddiker og oljer

Prøv litt i viltsausen. Det vanligste tilbehøret på middagsbordet har gjennom flere hundre år foruten salt og pepper, vært eddik og olje

Hjortfall i morgengry

Serveres med god viltsaus, poteter, sopp og grønnsaker etter eget ønske. Det er grytidlig morgen. Det er helt mørkt og jeg skimter knapt hvor jeg går
Enkel Elggryte i crock-pot

Enkel Elggryte i crock-pot

Viltsaus laget jeg slik. Søndagsmiddag idag blir enkel, Siden det er fastelavensøndag og man er opptatt med å lage boller, så tenkte jeg en enkel elggryte i crock poten ville gjøre susen,
Hjort: Spis i sesong

Hjort: Spis i sesong

I en gryte har du noen spiseskjeer nøytral olje (raps, solsikke, enkel olivenolje…). Med så flotte norske produkter tenker du sikkert at hun Helle, ja, hun skal vel lage en deilig viltsaus med einebær og rosenkål og sopp til

En herlig forrett

Den var så vanvittig enkel å lage – i tillegg så smakte den så sykt godt. Viltsaus med blant annet kantareller og masse god kraft

Viltgryte

Denne middagen er enkel å lage og smaker fortryllende. Start med å tilberede posene med viltsaus etter instruksjonene
"Ikke så fort hjort" og "lag på lag på lag" kake

"Ikke så fort hjort" og "lag på lag på lag" kake

I år serverte vi enkel forrett med laks, langtidsstekt hjortelår med sellerirotpuré, stekt sopp, broccoli, poteter, viltsaus og ripsgelé til hovedrett, så var det en liten "hvilerett" for de voksne med Selbu Blå (blåmuggost) og Pedro Ximénez San Emilio Sherry, som smaker som flytende rosiner, og til dessert laget jeg en variant av bløtkake med marengs
Men hvem er jeg?

Men hvem er jeg?

For meg er det viktig å forstå hvordan enkelte retter har blitt ”nasjonalretter”. Margbein på flatbrød med salt og pepper, Duften av ryper i viltsaus på julaften