Rask og enkel heimelaga majones eller aioli. Vaniljesaus eller vaniljekrem er eit av alternativene, men heimelaga aioli eller majones blir også laga innemellom
Den er også svært enkel å lage og passer til både kjøtt, fisk, fugl og sjømat. Ha majonesen i en skål, finhakke eller bruk hvitløkpresse på hvitløken og chilien og ha det sammen med majonesen, og bland godt sammen
Til en majones bruker man mildere oljer som solsikke- eller rapsolje, men glem det. Denne aïolioppskriften er det nærmeste man kommer en autentisk provensalsk oppskrift på aïoli
Denne suppe er super enkel og spør du meg utrolig god. Dersom du skal ha noe litt sunnere dropper du bare aiolien, men hvem takker neitakk til majones med hvitløk, ikke her i gården iallefall
Skrell og kutt gulrøtter i biterRasp eller finkutt hvitløksfeddet og bland med majonesen så du får en enkelaioli – du kan også kjøpe aioli ferdigNår potetene har stått et kvarter i ovnen er det på tide å sette gulrøttene på kok
Det aller beste med denne retten er at den er skikkelig enkel og rask å lage. I så fall smører du et lag med aioli eller majones på brødskiva før du legger på salat
Av og til kan det være greit med en rask og enkel rett som metter. Smør litt aioli (eller smør) på brødskivene, legg på spekeskine (eller salami) og topp med avocado/tomat/løk salaten