Engelsk kokebok norske oppskrifter oppskrifter

Mine beste kokebøker

Mine beste kokebøker

Denne boken kjøpte jeg ene og alene for oppskriften på sjokoladepavlova, men endte opp med å elske hennes råstekte tunfisk med pepper og engelsk sennep, blant annet
Vinterens minestronesuppe (Minestrone invernale)

Vinterens minestronesuppe (Minestrone invernale)

Mangold, en type beteblader som heter chard på engelsk, og svartkål, kusinen til grønnkålen. Da månedens utfordring blant norske matbloggere ble italiensk mat var det derfor ingen tvil om hvor i kokebokhylla jeg skulle gå for inspirasjon
Hva gjør Rema 1000 med rekene nå?

Hva gjør Rema 1000 med rekene nå?

Nå når sjøkreps har fått en renessanse i de finere menyer hos de som ikke visste om den for kort tid tilbake, og som ikke kaller den scampi i menyen, det italienske, og engelske merkebestemte navnet den er kjent som
Scampi på Wikipedisk

Scampi på Wikipedisk

Scampi kommer fra italiensk og brukes både som entalls og flertallsform på engelsk og norsk. Entallsformen på italiensk er scampo og entallsformen kan også brukes på engelsk, men ikke på norsk

Kokebokanbefaling: Moro The Cookbok

mattradisjonene som kom med maurerne (moors på engelsk), de muslimske innbyggerne i middelalderens Spania, Portugal og Nord-Afrika
BOKGLEDE

BOKGLEDE

De to siste bøkene er riktignok på engelsk, men ved hjelp av denne guide er det lett å gjøre om de engelske måleenhetene til norske
Scampi uten ildtang!

Scampi uten ildtang!

I de fleste seriøse restauranter står også menyen på engelsk, det hender jo det kommer en utlending innom

Våpen og krutthorn

Mange av de norske geværene fra denne tiden bærer derfor preg av å være hjemmelaget og primitive. De norske geværene skiller seg ut fra de europeiske ved at de er enklere, og har et treverk av bjørk, rogn eller or, i stedet for nøttetre og bøk som var mer vanlige tresorter å bruke i Sør-Europa
Scampi, hvorfor i Norge?

Scampi, hvorfor i Norge?

De vrir seg unna, bruker andre internasjonale navn på sjøkrepsen i den engelske teksten i menyene sine

Jeg er litt forelsket i Gdansk

Både maten og servicen var av topp kvalitet, de ansatte snakket perfekt engelsk, jeg trodde faktisk at en av dem var engelsk
Scampi: Hvem tror DU har rett!

Scampi: Hvem tror DU har rett!

Eller FN, Havforskningsinstituttet, Gyldendals Store Kokebok og flere. De norske importørene, oppdrettsprodusentene og matkjedene som selger rekene
Grønnsaksdyrking på Hove i Arendal på 1700-tallet

Grønnsaksdyrking på Hove i Arendal på 1700-tallet

I tillegg dyrket han rug, havre, Engelsk bygg, vinterbygg og hvete. «Potatoes», «Grøn Erter», «Lucerne Frøe», «Petersille», «Pastenacker», «Gule Rødder», «Sucker Røder», «Sucker Erter», «Botfelske Næber», «Hoved og Savoi Kaal», «Ager Erter», «Valske Bønner», «Grøn Kaal», «Tyrske Bønner», «Salvie», «Sallat», «Vinter Purre», «Kaal Rødder», «Kaal Rabi», «Norske Næber», «Spinat», «Sellerie», «Blomkaal»

Scampi igjen, hva sier boken

Her står det ganske enkelt at scampi, som heter kaisergranat på tysk, heter Norway lobster på engelsk (ett av fire påbudte navn på norsk sjøkreps i England, scampi er et annet av de fire), langoustine på fransk, scampi på italiensk, lagostim på portugisisk og cigala på spansk
Mål, vekt og temperatur

Mål, vekt og temperatur

Engelske og amerikanske mål. I eldre oppskrifter. Volum (engelske). 0,001 gVolum1 liter (l) = 10 dl = 100 cl = 1000 ml1 desiliter (dl) = 10 cl = 100 ml1 centiliter (cl) = 10 ml1 milliliter (ml) = 0,001 lMåleskjeer1 dl = 6,7 ss = 100 ml1 matskje (ms) = 1 spiseskje (ss)1 spiseskje (ss) = 3 ts = 15 ml1 teskje (ts) = 5 kryddermål = 5 ml1 kryddermål = 1 mlI eldre oppskrifter1 tekopp (tk) = ca 2,5 dl1 kaffekopp (kk) = ca 1. 5 dlGamle norske mål1 bismerpund = 6,0 kg1 skål (pund) = 2 mark = 0,498 kg1 mark = 16 lodd = 0,25 kg1 lodd = 4 kvintin = 15,6 g1 unse = 2 lodd = 31,2 g1 ort = 16 æs = 0,97 g1 æs = 16 gran = 60,8 mg1 notting = 5,8 l1 setting = 8,7 l1 fjerdingkar = 4,3 l1 pott = 0,96 l1 kande = 1,93 lAntall1 gross = 12 dusin = 144 stk1 dusin = 12 stk1 snes = 20 stkEngelske og amerikanske målVekt1 pound (lb) = 16 ounces (oz) = 453,6g1 oz = 28,35 g3,5 oz = 100 g1 stone (st) = 6,35 kg1 quarter (qu) = 2 stones = 12,7 kgVolum (amerikanske)1 US gallon = 3,758 l1 cup = 2,37 dl1 tablespoon = 14,7 ml1 liquid quart = 9,5 dl1 liquid pint = 4,73 dl1 dry quart = 1,1 l1 dry pint = 5,51 dlVolum (engelske)1 cup = 2,84 dl1 pint (pt) = 2 cups = 5,68 dl1 quart (qt) = 1,136 l1 gill (gi) = 1,42 dl1 imperial gallon = 4,55 lOvnsvarme- Tidligere varierte varmen i stekeovnene mer enn i dag. Grillvarme = 300°CMeget sterk varme = 275°CSterk varme = 250°CMiddels sterk varme = 200°CSvak varme = 125°CEkstra svak varme = 100°CCelsius og fahrenheit- For kokebok nerder som meg som liker både engelske og norske kokebøker kan det være greit å ha et forhold til både Celsius og Fahrenheit 212 °F = 100 °C - kokepunktet32 °F = 0 °C - frysepunktetFormel for omregning av Fahrenheit til Celsius (°F - 32) / 1
Scampi tails, er dette reker?

Scampi tails, er dette reker?

I Norge har oppdrettsrekebransjen nemlig tatt den norske sjøkrepsens italienske og engelske navn, og satt det på oppdrettsreker

Piemontes matmor, den ekte slow fooder

utgaven av boken er også kommet på engelsk, og det er en fryd å lese Piemontes mathistorie ledsaget av uforandrete, tradisjonsrike retter
Scampi: kreps eller reke?

Scampi: kreps eller reke?

I UK er det ikke lov å sette navnet scampi på oppdrettsreker, det sørger de engelske Fish Labelling Regulations for