Elgstek temperatur oppskrifter

Portvinsmarinert elgstek

Portvinsmarinert elgstek

Surret elgstek er godt. Vi lot elgsteken marinere i et døgn før vi lot den få en fin stekeskorpe i panna
Elgstek

Elgstek

La steken ligge ute i romtemperatur en times tid, slik at den får romtemperatur. Jeg kommer ikke fra en jakt-familie, så dette med elgstek har alltid fremstått som litt eksotisk og spennende og eksklusivt

Røkt elgstek

Renskjær elgsteken for eventuelle hinner. Skru ned varmen til lav temperatur, og la den stå til steketermometeret viser 65 °C. 1 ½ kg elgstek eller flatbiff av elg
Røkt elgstek

Røkt elgstek

Av erfaring vet jeg at det blir supergodt hvis det i tillegg blir stekt på lav temperatur i grillen/røykeren
Sorte får’s elggryte

Sorte får’s elggryte

Sammen med en deilig elgstek og flotte grønnsaker som potet, hvitløk, gulrot, sellerirot og sopp ble dette en fantastisk god gryte
Røkt elgstek

Røkt elgstek

Av erfaring vet jeg at det blir supergodt hvis det i tillegg blir stekt på lav temperatur i grillen/røykeren
Elgstek

Elgstek

Brun kjøttet på høy temperatur. Server elgsteken. Den er ferdig når kjernetemperaturen viser 65°C. 2 kg elgstek
Elgstek i mars.

Elgstek i mars.

Men, for en stund siden ble jeg spurt om jeg kunne lage elgstek. Sett det inn i ovnen sammen med grønnsakene til kjøttet har fått en temperatur på 58 °, sånn cirka to timer
«Julekrydret» oksestek

«Julekrydret» oksestek

Jeg brukte oksestek, men det kan helt sikkert også gjøres med elgstek. La kjøttet ligge slik i romtemperatur i 3-4 timer hvis du har tid. Sett så ned temperaturen til ca 120 grader (i boka anbefales 85 grader, men jeg hadde ikke tid til å steke det så sent i dag, selv om kjøttet blir mye bedre når det langstekes) og stek til kjernetemperaturen er ca 65 grader
Sunn og hjemmelaget stifado

Sunn og hjemmelaget stifado

Gryter er jo en perfekt måte å få brukt mindre møre kjøttstykker på, så planen min er faktisk å grave i fryseren for å finne frem noen av elgstekene som var tilnærmet uspiselige

Elgstek

Brun kjøttet på høy temperatur. Hvis kjernetemperaturen blir høyere, blir kjøttet mer gjennomstekt, gråere og dermed tørrere