La steken ligge ute i romtemperatur en times tid, slik at den får romtemperatur. Jeg kommer ikke fra en jakt-familie, så dette med elgstek har alltid fremstått som litt eksotisk og spennende og eksklusivt
Renskjær elgsteken for eventuelle hinner. Skru ned varmen til lav temperatur, og la den stå til steketermometeret viser 65 °C. 1 ½ kg elgstek eller flatbiff av elg
Men, for en stund siden ble jeg spurt om jeg kunne lage elgstek. Sett det inn i ovnen sammen med grønnsakene til kjøttet har fått en temperatur på 58 °, sånn cirka to timer
Jeg brukte oksestek, men det kan helt sikkert også gjøres med elgstek. La kjøttet ligge slik i romtemperatur i 3-4 timer hvis du har tid. Sett så ned temperaturen til ca 120 grader (i boka anbefales 85 grader, men jeg hadde ikke tid til å steke det så sent i dag, selv om kjøttet blir mye bedre når det langstekes) og stek til kjernetemperaturen er ca 65 grader
Gryter er jo en perfekt måte å få brukt mindre møre kjøttstykker på, så planen min er faktisk å grave i fryseren for å finne frem noen av elgstekene som var tilnærmet uspiselige