Spe på med melken, og kok opp. Så derfor, av fare for å banne i manges kjerker her, vi har laget vår egen lille vri på den udødelige norske klassikeren flesk og duppe
Hvis man ønsker kan man duppe de ferdigstekte kransekakebunnene i sjokolade før man sprøyter gulkrem på, det gjorde jeg i fjor I år droppet jeg sjokoladen for jeg har innsett at all annen bakst på kakefatet denne julen kommer til å være trukket med sjokolade, så for å få litt variasjon droppet jeg sjokoladen på suksesstoppene i år
Jeg bruker en spiseskje som jeg dupper i mel slik at deigen ikke blir så klissete. Ikke ta de i hånda eller på benken uten mel, for deigen er veldig klissete
Når kremen er kald lager du små topper og dupper de i smeltet sjokolade. Man kan evnt la de stå litt i kjøleskapet først og deretter duppe de i sjokoladen
Når brystene dupper fint i bassenget forbereder du saus, poteter og grønnsaker. Det er den tiden av året hvor kalkun skal serveres…denne store fuglen som veldig ofte ender sine dager som litt for tørr og litt for smakløs
Når oljen har blitt varm (sjekker du ved å duppe tuppen av en tannpirker i treverk i oljen. Bland en god slump hvetemel med salt og pepper, og ha dette i en skål
Du kan også regulere mengden kokosmelk slik at du får de mer eller mindre saftige og faste. 5 ss kokosmelk lett. Så smelter jeg 2 plater 70% kokesjokolade og dupper de i. 5 ss kokosmelk
Jeg bruker en spiseskje som jeg dupper i mel slik at deigen ikke blir så klissete. Ikke ta de i hånda eller på benken uten mel, for deigen er veldig klissete