Sjøkrepsenedeles i to på langs. Smør litt ramsløksmør på hver halve sjøkreps. Grill sjøkrepsen på direkte varme med kjøttsiden opp i 4-5 minutter til smøret er smeltet og sjøkrepskjøttet er fastere. 8 store, fine sjøkreps
Sjøkrepsenedeles på langs med en stor kjøkkenkniv, og endetarmen fjernes. Hjertesalat og sjalottløk vendes med dressing og serves med grillet sjøkreps og sprø poteter
Kantarellene deles opp i små biter og has i en gryte. Sjøkrepsene renses og endetarmen fjernes. Hver sjøkreps pakkes inn i en skive skinke og tres på spidd
Den er vanlig å servere i land som Malaysia, Singapore, Indonesia og i sørlige deler av Thailand. Mange kaller det kanskje scampi, selv om det strengt tatt egentlig er sjøkreps og ikke reker i det hele tatt
Du kan dele dem opp litt, så blir retten litt enklere å spise. Scampi er egentlig ett fellesord, som brukes i Norge om sjøkreps, kjempereker og hummerhaler
Torsk i stykker, sjøkreps og nudler gjør suppen til et komplett måltid. Torsk og sjøkreps er levert av Son Brygge og de andre ingrediensene får du kjøpt på Matland i Moss
Da smelter smøret og du får en aldeles nydelig smak. Ha sjøkrepsen oppi vannet mens det foss koker. Litt mye kjeler på bordet, men utsikten fra INNE, var ikke mulig å IKKE dele
Og villreker, ikke oppdrettsrekene som ødelegger mangroveskogen. Og vi kjøpte scampi, (Nephrops Norvegicus), eller norsk sjøkreps som er det norske navnet
Finhakket skinn- og benfri doradefilet (det lønner seg å fryse fileten litt før man deler den opp i like terninger) blandet med rikelig med friske urter (persille, estragon, dill og gressløk) sitronsest, sitronsaft, olivenolje, salt og pepper
Vi valgte å spleise sjøkreps og okse mørbrad som viste seg å bli en feiende flott lørdagsfest. Og så var det sjøkrepsen da…den skal gratineres med en blanding av finhakket hvitløk (1 båt), en neve finhakket persille, 2 ss finrevet parmesan ost og er par spiseskjeer brødsmuler (husk glutenfritt brød hvis det må til)
Heller ikke han gjør noe med denne navnesvindelen. Men scampi er norsk sjøkreps. Mange er engstelige for å bruke scampien når deler av hodeinnholdet er svart