Dele sjøkreps oppskrifter

Grillet sjøkreps med ramsløksmør

Grillet sjøkreps med ramsløksmør

Sjøkrepsenedeles i to på langs. Smør litt ramsløksmør på hver halve sjøkreps. Grill sjøkrepsen på direkte varme med kjøttsiden opp i 4-5 minutter til smøret er smeltet og sjøkrepskjøttet er fastere. 8 store, fine sjøkreps
Grillet sjøkreps

Grillet sjøkreps

Lag en marinade av like deler av sesamolje og yuzu soya og smak den til med revet ingefær, revet hvitløk, pepper og sukker
Grillet sjøkreps med saltbakte sjalottløk

Grillet sjøkreps med saltbakte sjalottløk

Sjøkrepsenedeles på langs med en stor kjøkkenkniv, og endetarmen fjernes. Hjertesalat og sjalottløk vendes med dressing og serves med grillet sjøkreps og sprø poteter
Spidd med sjøkreps og læsøskinke

Spidd med sjøkreps og læsøskinke

Kantarellene deles opp i små biter og has i en gryte. Sjøkrepsene renses og endetarmen fjernes. Hver sjøkreps pakkes inn i en skive skinke og tres på spidd
Laksa med reker – Middag på under 30 minutter

Laksa med reker – Middag på under 30 minutter

Den er vanlig å servere i land som Malaysia, Singapore, Indonesia og i sørlige deler av Thailand. Mange kaller det kanskje scampi, selv om det strengt tatt egentlig er sjøkreps og ikke reker i det hele tatt
Wok med tigerreker & peanøttsaus ♫♪

Wok med tigerreker & peanøttsaus ♫♪

Du kan dele dem opp litt, så blir retten litt enklere å spise. Scampi er egentlig ett fellesord, som brukes i Norge om sjøkreps, kjempereker og hummerhaler
Tom Yum suppe med kreps og torsk

Tom Yum suppe med kreps og torsk

Torsk i stykker, sjøkreps og nudler gjør suppen til et komplett måltid. Torsk og sjøkreps er levert av Son Brygge og de andre ingrediensene får du kjøpt på Matland i Moss
Skalldyrbord med hjemmelaget urtesmør.

Skalldyrbord med hjemmelaget urtesmør.

Da smelter smøret og du får en aldeles nydelig smak. Ha sjøkrepsen oppi vannet mens det foss koker. Litt mye kjeler på bordet, men utsikten fra INNE, var ikke mulig å IKKE dele
Paella på italiensk!

Paella på italiensk!

tror at de fremdeles er i havet. Skyll sjøkrepsen og lag ett hakk i dem fra toppen av hode og. ½ cm tykke ringer, og siden deler du
Fiskebilen, scampi, og unfallenhet

Fiskebilen, scampi, og unfallenhet

Og villreker, ikke oppdrettsrekene som ødelegger mangroveskogen. Og vi kjøpte scampi, (Nephrops Norvegicus), eller norsk sjøkreps som er det norske navnet
Vi føler oss franske

Vi føler oss franske

Finhakket skinn- og benfri doradefilet (det lønner seg å fryse fileten litt før man deler den opp i like terninger) blandet med rikelig med friske urter (persille, estragon, dill og gressløk) sitronsest, sitronsaft, olivenolje, salt og pepper
Sjø og land – hand i hand

Sjø og land – hand i hand

Vi valgte å spleise sjøkreps og okse mørbrad som viste seg å bli en feiende flott lørdagsfest. Og så var det sjøkrepsen da…den skal gratineres med en blanding av finhakket hvitløk (1 båt), en neve finhakket persille, 2 ss finrevet parmesan ost og er par spiseskjeer brødsmuler (husk glutenfritt brød hvis det må til)
Octopus skritt for skritt

Octopus skritt for skritt

Skall- og bløtdyr finnes omtrent ikke, selv om vi har mye av begge deler langs kysten vår. Begge deler brukte vi i den deilige sjømatsalaten
Villreker på 1, 2, 7!

Villreker på 1, 2, 7!

Skjær ned langs ryggen slik at du åpner den uten å dele den. Men ikke så sødmefylt og god som scampi, eller norsk sjøkreps som det norske navnet er
Scampi uten ildtang!

Scampi uten ildtang!

Heller ikke han gjør noe med denne navnesvindelen. Men scampi er norsk sjøkreps. Mange er engstelige for å bruke scampien når deler av hodeinnholdet er svart