Delkrepsenpålangs og smør kjøttet med et godt lag urtesmør. Gratiner de raskt i smør av ferske urter, chili og hvitløk og server med nydelig hvitløks bruschetta og aioli
Det må for all del IKKE koke for lenge, for da blir krepsen tørr. Her kommer det litt inspirasjon på mat og det er aldri forsent å nyte av havets delikatesser
Delsjøkrepsenpålangs og fjern tarmen. Det er virkelig en delikatesse. Når man skal grille sjøkreps bør man lage urtesmør som man legger oppåkrepsen, og man kan lage mange ulike typer også
Da får du en nydelig paella med norsk aksent med svinefilet og ferske sjøkreps i stedet. Begynn med å skjære halene av krepsen, og koke en kraft på hodene og klørne
Her er både sjøkrepsen og kongekrabben forsktig delt i to pålangs. Den deltesjøkrepsen skal pensles, og få noen minutters hvile, før den legges på grillen
Del opp hummeren og ta ut kjøttet. Husk å fjerne "paven" (det er en liten magesekk som sitter like bak øynene påkrepsen) Ta var på kjøttet i halen til senere
Sjøkrepsen er deltpålangs, hodet er fjernet, og du ser tydelig den sorte strengen som skal vekk. De små er deilige bare å delepålangs, fjerne paven og dampe et par – tre minutter
Delkrepsenpålangs, og ta ut den svarte strengen som kommer frem. Jeg klarer ikke bestemme meg om jeg synes Hummer eller sjøkreps er havets store delikatesse, men det som ihvertfall er sikkert er at sjøkreps er VANVITTIG godt
Det viktigste er å ta del i broderfolkets luktende spise. Og motstanderne, eller surstrømmingselskerne, er redde for at salget skal gå tilbake, akkurat som det har gjort med krepsen, siden dens premieredag ble tatt bort i Sverige
En aldri så liten matsvindel altså. skallet fra krepsen. På bildet under ser du hvordan det skjer. For man vil jo ikke ødelegge for oppdrettsrekebransjen ved å forvirre Norge