Mens jeg holdt på å dekkebordet, tenkte jeg på hvor glad jeg er for at vi har så god plass i stuen, at vi har så mange stoler (jeg brukte også utestolene) og så mye servise etc
Pga noen hektiske dager med sykdom på Lillebror (hunden vår) dagene før jul fikk jeg ikke gjort alt jeg hadde planlagt, jeg skulle blant annet lage bordkort og pynte litt bedre, men det ble som det ble - og jeg er fornøyd med pynten
Her kan du ser hvordan Lars Wallin, svensk designer, dekker et utrolig vakkert bord. De har også oppfordret til å være med å konkurrere om et vakkert dekketbord
- Vask bordet (eller overflaten du skal dekke) helt rent. - Planlegg om du vil dekke kantene eller bare overflaten, og plasser kontaktplasten nøye før du begynner å dra av mer av papiret som dekker klisteret
Her har jeg dekket med mitt fineste service fra Rice. Enormt mye jobb og mange timer ved kjøkkenbordet, men da jeg ser resultatet er jeg veldig fornøyd
Og det er nesten det beste med hele bordet, at jeg nå kan dekke til et stort selskap. Jeg lovet dere for et par uker siden bilder av mitt nye gamle spisestuebord, og her kommer de
Dekkebord, og finne fram tyttebærsyltetøyet imens. Og har det hele oppi en kasserolle, fyller med vann så det dekker gulrota, og tilsetter en klype maldon grovsalt
Tapas betyr egentlig “å dekke til” og var opprinnelig små stykker brød med pålegg, som ble brukt til å dekke over glasset for å holde fluer og insekter borte
Den må også være stor nok til å dekke kaken. Spray med formfett og dryss melis på et bord/kjøkkenbenk. Det er litt vanskelig å forklare hvordan man dekker en kake med fondant, men her er en video jeg fant
Brun skankene i smør/ghee og legg de deretter i en jerngryte sammen med gulrot, sellerirot, løk, hvitløk, laurbærblad, salt og hele peppekorn og 50-50 rødvin og vann til skankene er dekket av væsken
Hell over kraft til det dekker og la det stå og koke til grønnsakene er møre. Vi bruker mye persille og har alltid en "busk" stående på middagsbordet, så forsyner vi oss etter ønske
Luft vinen mens retten avkjøles litt (den blir så varm), og server på et stemningsfullt dekketbord til forventingsfulle gjester og en ferdigluftet rødvin, eller godt øl