Passer perfekt til nydampetasparges eller andre retter som krever en tykk og god saus. Fyll en stor kjele med en cm vann og litt salt (det skal ikke dekke aspargesen, bare være i bunn)
Finn fram asparges og bacon. Trekk aspargesene i ferdigkokt vann i ca. damp aspargesene i ca. Plukk ut seks av aspargesene og surr en baconskive rundt hver av dem
Den mest klassiske retten er nok dampet hvit asparges servert med hollandaisesaus. Hvit asparges. Grønn asparges har mange oppdaget, mens den hvite er for mange en ukjent delikatesse
Toppene kan ligge som her, da blir de dampet, og al dente. Grønn asparges trenger kort koketid. I det siste har jeg flere ganger sett at norske kjøkkensjefer og kokker i matprogram på TV anbefaler å skrelle grønn asparges
Server gjerne biff Wellington med madeirasaus, mandelpoteter og dampede asparges. Jeg har etter hvert mange favorittretter, en av mine absolutte favoritter er biff Wellington