Jeg trenger ikke dra til Nice for å spise deilige blåskjell, det får jeg her i Bodø, det. - Dette smakte bedre enn blåskjellene vi spiste i Spania og Frankrike, sa mannen min etter å ha smakt på dagens rett, som du nå selv kan lage på ditt eget kjøkken
Klippfisk er saltet og tørket fisk, det er som regel torsk som blir brukt i produksjon av klippfisk. I fiskemottaket blir råfisken flekket, det vil si at fisken blir skåret langs ryggbeinet slik at fisken kan brettes ut som en stor trekant
Jeg er litt svak for å benytte øl i maten, og som kosemat på en fredagskvelden (eller en hvilken som helst annen kveld), er det godt med øldampede blåskjell
Rens og skjær alle grønnsakene i tynne strimler. Bruk en skreller på slangeagurken og lag lange bånd. (Unngå å bruke den bløte kjernen da den gir fra seg mye væske
Til kjølige kvelder er det så godt å lage en deilig og krydret rett som ikke er altfor mektig. Oppskriften er også utrolig enkel å lage, men jeg har likevel ikke spart på smaken
Dampet torsk fra Hals i Danmark, er noe av det beste jeg vet. Spesielt om man har fisket den selv. Denne oppskriften ”fant” jeg i Hals på Jylland for noen år siden
Har du en wok-panne og en dampkoker av bambus kan du lage denne retten. Det er faktisk enkelt, veldig smakfullt – og ikke minst en sunn måte å tilberede på