Dampede oppskrifter

Dampede blåskjell i eplecider

Dampede blåskjell i eplecider

Jeg trenger ikke dra til Nice for å spise deilige blåskjell, det får jeg her i Bodø, det.  - Dette smakte bedre enn blåskjellene vi spiste i Spania og Frankrike, sa mannen min etter å ha smakt på dagens rett, som du nå selv kan lage på ditt eget kjøkken
Dampede blåskjell med tomat og basilikum

Dampede blåskjell med tomat og basilikum

The post Dampede blåskjell med tomat og basilikum appeared first on Gastronomade. Dette er kanskje min favorittmetode å tilberede blåskjell på
Klippfisk dampet i hvitvin ♪♫

Klippfisk dampet i hvitvin ♪♫

Klippfisk er saltet og tørket fisk, det er som regel torsk som blir brukt i produksjon av klippfisk. I fiskemottaket blir råfisken flekket, det vil si at fisken blir skåret langs ryggbeinet slik at fisken kan brettes ut som en stor trekant
Blåskjell dampet i øl

Blåskjell dampet i øl

Jeg er litt svak for å benytte øl i maten, og som kosemat på en fredagskvelden (eller en hvilken som helst annen kveld), er det godt med øldampede blåskjell
Dampet laks på sprø salat

Dampet laks på sprø salat

Rens og skjær alle grønnsakene i tynne strimler. Bruk en skreller på slangeagurken og lag lange bånd. (Unngå å bruke den bløte kjernen da den gir fra seg mye væske
Blåskjell dampet i øl ♫♪

Blåskjell dampet i øl ♫♪

Blåskjell er en fantastisk muslingsart i blåskjellfamilien. Den er aller best nå på vinteren, når vannet er på sitt kaldeste
Dampede blåskjell med rød curry

Dampede blåskjell med rød curry

Til kjølige kvelder er det så godt å lage en deilig og krydret rett som ikke er altfor mektig. Oppskriften er også utrolig enkel å lage, men jeg har likevel ikke spart på smaken
Dampet torsk fra Hals.

Dampet torsk fra Hals.

Dampet torsk fra Hals i Danmark, er noe av det beste jeg vet. Spesielt om man har fisket den selv. Denne oppskriften ”fant” jeg i Hals på Jylland for noen år siden
Kinesisk dampet sitronkylling

Kinesisk dampet sitronkylling

Har du en wok-panne og en dampkoker av bambus kan du lage denne retten. Det er faktisk enkelt, veldig smakfullt – og ikke minst en sunn måte å tilberede på
Dampet kinakål med urtesaus & reker !

Dampet kinakål med urtesaus & reker !

Kinakål er godt kjent i Norge, men nordmenn flest tenker på den kjedelig salaten vi får servert på de fleste gatekjøkkener rundt omkring
Dampet skrei med asiatiske smaker

Dampet skrei med asiatiske smaker

Da var det igang med skrei nok en gang, og denne gangen drar vi frem den trofaste bambusdamperen som blir brukt altfor sjeldent