Slå av vannet og la de dampe seg tørre, et minutt eller to. Hvis du ønsker andre grønnsaker enn poteter oppi, er det bare å bytte de ut, – currybasen kan fint fungere som utgangspunkt for flere retter
Start med å vaske potetene godt, pakk de inn i folie og “prikk” de med en gaffel slik at det blir små hull i skallet ( dette for å slippe ut dampen som oppstår)
kitchenkaos | kaos på kjøkkenet – men morro er det!
Ha pepperkornene i en tørr stekepanne og 'stek' pepperet til det begynner å dampe. I dag serverer jeg den nydelige brokkolikremen med hot pepperbiff, fløtegratinerte poteter i porsjonskåler, en av verdens beste peppersauser og noen stekte tomater ♫♪
Hell av vannet og la det dampe av litt. Rosmarinstekte poteter passer utmerket. 3-350 gr biff - entrecote, mørbrad eller ytrefilet1 pk ruccola2 ss balsamicoeddik4-5 poteter2 ss olivenolje1-2 ts rosmarinSalt og pepper. 4-5 poteter
Dette er en marokkansk kokeform som er helt genial ved at dampen fra maten som samler seg i lokket, renner ned igjen i formen sånn at maten blir mør og saftig
Klipp et hull på toppen av stekeposen, slik at dampen kan forsvinne. Kutt opp steken i så tynne eller tykke skiver som du vil og server med poteter (LENKE), grønnsaker (LENKE) og saus (LENKE)
I min barndomsheim blei det alltid kokt med eit par poteter og gulrøter i kålrotstappa. Når pinnekjøttet er nesten ferdigtrekt i vatnet, steiker dei det litt i løk- og smørblandinga – og serverer pinnekjøttet med poteter og tradisjonelt følgje