Oppskrift på Lise Finckenhagen si currycurry lam nam gryte finn du her. Indisk gryte, salat og heimelaga glutenfrie nanbrød vart lørdagsmiddagen denne veka
Nam, nam. Slik lager jeg thai med min sterke curry paste. Nirus Thai med curry paste. 2-3 ss curry paste. Bland i curry paste, tilsett de øvrige grønnsakene etter hvert, steke i 2-3 min. 2-3 ss curry paste
gulrot, vårløk/purre, paprika, sukkererter, charlottløk3 fedd hvitløk1 chili3 ss red currypaste2 ss brunt sukker1 boks kokosmelk1/2 l kyllingkraftLimesaft fra en halv lime2 ss fiskesaus - Nam Pla3 limeblader - Kaffir1-2 ts spisskummin1-2 ts koriander1 dl thai basilikum (kan sløyfes)1 dl frisk korianderCashewnøtter. Del grønnsakene i jevnt store biterFres de i 5-6 minutter og tilsett så hvitløk og purre/vårløkTilsett curry, fiskesaus, kraft, limesaft og kokosmelkSmåkok i 5 min med limeblader og evt basilikumHa i kylling i biter og la det hele småkoke i ytterligere 10-15 minutter (dersom du velger scampi skal disse tilsettes kun et par minutter før servering)Smak til med evt mer curry, sukker, lime eller fiskesausStrø over grovhakket koriander og ristede cashewnøtterServer med nanbrød og basmatiris. 3 ss red currypaste
gulrot, vårløk/purre, paprika, sukkererter, charlottløk3 fedd hvitløk1 chili3 ss red currypaste2 ss brunt sukker1 boks kokosmelk1/2 l kyllingkraftLimesaft fra en halv lime2 ss fiskesaus - Nam Pla3 limeblader - Kaffir1-2 ts spisskummin1-2 ts koriander1 dl thaibasilikum(kan sløyfes)1 dl frisk korianderCashewnøtter. Del grønnsakene i jevnt store biterFres de i noen minutter og tilsett så hvitløk og purre/vårløkTilsett curry, fiskesaus, kraft, limesaft, sukker og kokosmelkSmåkok i 5 min med limeblader og evt basilikumHa i kylling og la det hele småkoke i ytterligere 10-15 minutter (dersom du velger scampi skal disse tilsettes kun et par minutter før servering)Smak til med evt mer curry, lime eller fiskesausStrø over grovhakket koriander og ristede cashewnøtterServer med nanbrød og basmatiris 4 personer. 3 ss red currypaste
Stikk en tur innom Blended på Majorstuen, hun lager såååå god og nam rawfood. Jeg nyter helt klart mer rawfood sommerstid, og min raw indiske curry er så god at jeg gjerne lager den når jeg har venner på lunsj eller middag, og på mine retreater
De smaker utmerket til sterke curry eller grønnsaksretter og lages gjerne i tandoor på restaurant og gatekjøkken men i hjemmet er det vanlig å bruke stekepanne
Tilsett red curry paste og bland godt. 400 gr torsk2 ss smør eller olje1 løk1 paprika1 boks lett koksmelk1 1/2- 3 ss rød curry paste (smak til)1 ss fishsauce (nam plah)3 ss lime saft1 ts sukker1 ts kaffir lime (tørket)1 dl cashewnøtter (kan sløyfes)1 kvast korianderSalt og pepper
Tilsett kjøtt, bønner, mais og curry paste. NAM. Til 2 -3 personer trenger du ½ grill kylling 1 søtpotet 6 dl kylling buljong 1 boks hakket tomat 1 boks bønner 1 rød paprika 1 gul løk 1 liten boks mais 1 neve koriander 1 -2 ts rød curry paste Slik gjør du. 1 -2 ts rød curry paste