Tilsett mer fransk krydder som rosmarin, ett par laurbærblader, timian eller provence krydder. Litt fancy er den selvfølgelig fordi den er kokt i rødvin, men dette er egentlig bare skikkelig deilig fransk husmannskost
Oppskrift. Coqauvin er en klassisk fransk rett som egentlig skal lages med hanekylling. Tilsett rødvin, finhakket hvitløk, timian og laurbærblad i gryten
Har lenge hatt lyst til å lage coqauvin, nå ble det en anledning, og jeg ble ikke skuffet. Server med kokt potet – drikkevinen bør jo være fransk, jeg satset (etter rådføring med polet) på en Beaujolais som likevel har litt fylde og fruktighet
Det finnes drøssevis av oppskrifter på den klassiske kyllinggryta coqauvin. Lag en liten krydderball ved å legge knust hvitløkfedd sammen med timian, persille, pepperkorn og laubærblad i et lite tørkle eller bomullsklut
Denne Julia Child inspirerte meg for noen år siden til å lage den enkle, mettende og velsmakende « Coqauvin» - altså kylling i vin ( eller rettere sagt hane i vin )
CoqauVin, og dette er nok favoritten i sterk konkurranse med en skikkelig god Boeuf Bourguignon. Tilsett rødvin, kyllingkraft, bladpersille og laurbærblader
Fyllighet från kyckling och svamp, pigg syra från vinet och så lite len gräddighet. I det här uppdaterade receptet är det lite mindre vin (man behöver faktiskt inte hälla hela flaskan i kastrullen), och lite mer timjan
Coqauvin er en fransk gryterett med opphav i Bourgund. Det brukes opprinnelig hane (Coq), men det er vanskelig å få tak i i Norge, så det går fint med kylling
Oppskriften er inspirert av Julia Childs oppskrift fra hennes første kokebok Mastering the Art of French Cooking – en kokebok som jeg tar fram når jeg skal lage franske klassikere
Oppskriften gir Coqauvin til seks personer. Her får du min favorittversjon, en kombinasjon av familieoppskriften til en fransk bestevenninne (Maud Bergesen) og Lise Finckenhagens no-nonsens-versjon publisert på Godt for litt siden
Kylling i hvitvin er en variant av den klassiske franske gryteretten Coqauvin, en rett bestående av hane kokt i rødvin sammen med løk, hvitløk og urtekrydder
Kraften blir ekstra god om du har i krydder, urter løk og andre smaksfremhevere mot slutten av trekketiden, men ettersom jeg bruker kraft i så utrolig mange retter, foretrekker jeg å lage en mest mulig smaksnøytral kraft som kan transformeres til alt fra tomatsuppe, risotto og til coqauvin
Når jeg lurer på hvordan jeg lager lammecaree eller perfekt coqauvin, er dette boken. Jeg MÅ lære meg mer om vin, og dette er den store og rause døråpneren