Chanamasala. tilsett gjerne litt finkuttet chili samtidig som du steker løk og hvitløk, eller tilsett litt chilipulver når du tilsetter spisskummen, koriander og garam masala
Kala chanamasala med ris er en av mine absolutte yndlingsretter. Kala chana, altså sorte kikerter er mindre kjent enn hvite kikerter i Norge, og det er helt ufortjent
Oppskrifta på chanamasalaen er inspirert av bloggen VeganMisjonens oppskrift, som du kan se her. Indisk kikertgryte servert med ris, sitron, veganske naanbrød og vegansk hvitløksdressing
Chanamasala er en kjent og populær vegetarrett som stammer fra Pakistan og India. Chana betyr kikerter og masala er en betegnelse på forskjellige krydderblandinger
Har du noen rester igjen er chanamasala også en perfekt lunsjrett i matpakken dagen etter. Bland inn salt, garam masala, kikerter, basmati ris, kokosmelk og vann
Related PostsBesan pura – Pannekaker med kikertmelChatpata chana – Sur og spicy KikertsalatAloo Gobi – en tradisjonell indisk rett med blomkål og poteterChole palak – Kikerter og spinat i curryAloo palakAloo gajar masala
Related PostsAloo chana chaatAloo matar curry – Erter- og potetkarriPunjabi Dum aloo – Poteter i tykk og kremet curryTofu tikkaNavratan kormaAloo palak
Krydret samosa med mild yoghurtdippHovedretten var ChanaMasala etter oppskrift fra Vegetarbloggen. Her forleden inviterte vi Mari og mannen på indisk aften
Related PostsTikka på grillenPaneer tikka – fersk indisk ost i verdens beste marinadeKormaDahi bhalle – Linseboller med yoghurt og chutneyAloo chana chaatChole palak – Kikerter og spinat i curry
Dersom du ikke får tak i chanamasala (selve krydderet), og ikke kan lage det selv, kan du heller ha i litt ekstra garam masala, en klype kardemomme, kanel, nellik, pepper og evt litt rød chilipulver
Related PostsAloo chana chaatChole palak – Kikerter og spinat i currySquashmasala med spinat og kikerterKala chanamasala – Sorte kikerter i masalagryteChana pulaoKhichdi – linser og ris i en gryte