Carpaccio helt rått oppskrifter

Carpaccio - helt rått!

Carpaccio - helt rått!

Favoritten min er Carpaccio som første gang i kjent sammenheng ble servert i Harry’s bar i venezia rundt 1950, sellv om det nok er en mye eldre måte å lage mat på. 300g ytrefilet av storfeHalv pakke ruccola salatParmesanSalt og Pepper1 ts dijon sennep4 ss oliven olje1-2 ss presset sitronKjøp kun ferskt kjøtt som du opplyser at du skal spise rått og som slakteren / butikken garanterer for
Carpaccio av oksefilet

Carpaccio av oksefilet

Carpaccio lages av både rått kjøtt, fisk, skalldyr og til og med frukt. Oksefilet i syltynne skiver er en stilig forrett som nærmest smelter i munnen
Carpaccio av kjøtt eller laks.

Carpaccio av kjøtt eller laks.

Carpaccio var opprinnelig en rett med tynne skiver av rått oksekjøtt og en lys dressing. Han ga retten navnet, ikke grevinne Amalia som man skulle tro, men Carpaccio etter renessansemaleren Vittore Carpaccio fra Venezia
Carpaccio med Torsk

Carpaccio med Torsk

Jeg vet ikke om jeg skal kalle detre Carpaccio, Shashimi eller Chevichè. Men det er rå rosk fta Strøm med godt tilbehør
Carpaccio med kjapp remulade

Carpaccio med kjapp remulade

Jeg innser at ganske mange ikke er begeistret for rått kjøtt. Carpaccio kan spises med diverse ulike sauser
Digg med hvalkjøtt

Digg med hvalkjøtt

Carpaccio, Sushi eller Tartar. Hvalkjøttets smak kommer best til sin rett når det er rått. God håndhygiene er ekstremt viktig når man håndterer rått kjøtt
Hvalcarpaccio

Hvalcarpaccio

Mør, delikat og en fin mild smak og jeg tenkte med en gang at dette er carpacciomaterialet. Og tro meg, dette var faktisk bedre enn carpaccio av storfe
Reinsdyr på tre måter

Reinsdyr på tre måter

carpaccio med tyttebærsvinaigrette, tataki med salsa og syrlig soyasaus, og frokostsandwich med kremost
Steinsoppen, den mangfoldige. Del 1.

Steinsoppen, den mangfoldige. Del 1.

Her er soppen lagt opp som carpaccio. Med en klubbeaktig stilk, og helt ren for mark. Helt fra begynnelsen av femtiårene, har sopp vært en kjær gjest på matbordet
Tunfisk og hvit asparges x 2

Tunfisk og hvit asparges x 2

 Tunfisk carpaccio. Tunfisk carpaccio smaker kjempegodt. Tunfisk og hvit asparges, her servert på samme fat på to forskjellige måter
Jentekveld

Jentekveld

Hege lagde carpaccio og her er hennes “oppskrift”. Legg rått oksekjøtt utover en tallerken. For noen helger siden var jeg på hyttetur med noen venninner
Inrefillèt av Kalv

Inrefillèt av Kalv

Siden Carpaccioen krevde at jeg kjøpte en hel indrefillèt av kalv, så ble lunchen dagen etter også carpaccio og resten brukte jeg til denne
Marinert  hvalsashimi med

Marinert hvalsashimi med

På Tustna får jeg tak i utmerket hvalkjøtt fra en lokal leverandør, og dette kjøttet er så mørt og så delikat at det egner seg utmerket som sashimi eller carpaccio, dvs
Skjellsettende godt!

Skjellsettende godt!

Kamskjellene skal spises rå, som carpaccio. Hjerteskjell har mange helt sikkert hørt om, men kanskje ikke prøvd
Tataki

Tataki

Carpaccio av laks eller ørret. Med tataki bringer vi japanske smaker på middagsbordet. Laks eller tunfisk med smakfulle sauser fulle av de mest fantastiske asiatiske smakene
Skjellsettende godt!

Skjellsettende godt!

Kamskjellet skal spises rå, som carpaccio. Hjerteskjell har mange helt sikkert hørt om, men kanskje ikke prøvd