Buffe oppskrifter

Vårleg buffé

Vårleg buffé

Det er den tida vi deler med dei vi er glade i som vi huskar og som gjev livet meining. Så i dag har vi invitert ein liten gjeng vener på lunch
Den tapte salaten

Den tapte salaten

Du veit den kjensla, når du får noko som smakar fantastisk, og alt du vil er å smake det igjen. Slik hadde eg det med denne salaten
Skagenrøre

Skagenrøre

I dag har eg laga ein dansk-svensk spesialitet. Skagenrøre. Skagenrøra lagar eg med krepsehalar i lake, supplert med raud og lekker lodderogn
Gazpacho – ei frisk sommarsuppe

Gazpacho – ei frisk sommarsuppe

Gazpacho er ei klassisk spansk kald tomatsuppe som det finst mange variantar av. I daga har eg laga henne intenst raud, utan agurk og grøn paprika som ein ofte får i gazpacho
Perfekt til bufféen

Perfekt til bufféen

Når gjestane kjem er det fint å kunne fylle ein lekker buffé med forskjellige rettar. Då finn alle noko dei likar, og ikkje minst kan ein prøve litt av kvart, og få smakt det meste
Krydra dessertklementinar

Krydra dessertklementinar

Desse dessertklementinane er deilige etter ein tung julemiddag. Dei er også fine å gi bort, enten som julegåve til dei som har alt, eller som vertinnegåve
Waldorfsalat

Waldorfsalat

kalkun og kylling eller på koldtbord/buffeter. Waldorfsalat. Her kommer en enkel og god oppskrift på waldorfsalat
Smågodt til påska

Smågodt til påska

Smågodt kan vere noko anna enn det du puttar i påskeegget. Det kan like gjerne vere smårettar som er enkle å lage, og som gir variasjon i den tradisjonelle påskemenyen
Røde linser i spicy yoghurt

Røde linser i spicy yoghurt

Dette er en veldig enkel og lettlaget vegetarrett som også er næringsrik og sunn. Serverer du denne linserøren med grønn salat og grovt brød får du en fullverdig middag
Marinerade böner

Marinerade böner

Detta hadde jag på min amerikanska buffe för en tid tillbaka. 12 personer3 bokser med blandede bønner, 400 grams (1200g)1 chilifrukt 1/2 skivad squash1 rødløkpresset saft fra 1 sitron2 pressede hvitløksfedd4 ss olivenolje2 dl hakket persille, gjerne bladpersillesalt 1 tsk ittaliensk salladskryddanymalt pepper1) Skyll bønnene i kaldt vann og la vannet renne av