Brun saus til oksestek oppskrifter

Hvor ble oksesteken av?

Hvor ble oksesteken av?

Tilsett mel og fres det sammen med smøret til oppbakningen er brun. Pass på at den ikke blir mørkebrun
Det evige "maset" om mat...

Det evige "maset" om mat...

Søndag - Skinkestek eller Oksestek med egen saus, grønnsaker og potet. Torsdag - Kylling tandoori eller Kylling og ris med saus
Klassisk oksestek med brun saus

Klassisk oksestek med brun saus

Når oksesteken er ferdig skal kraften brukes tilsaus, la steken hvile i mellomtiden. Tilsausen. Jeg er oppvokst med «skikkelige» søndagsmiddager etterfulgt av gele til dessert
«Julekrydret» oksestek

«Julekrydret» oksestek

andre grønnsaker og brunsaus. Bland like mengder smør og olje i en stekepanne, varm opp det til høy middels varme og brun kjøttet godt på begge sider etter å ha gnidd det med salt og pepper

Oksestek stekt i gryte

Brun smøret i gryte. Server steken med saus, kokte eller stekte poteter, kokte grønnsaker, stekt løk og bladsalat, tyttebærsyltetøy eller ripsgelè og pickles

Brun lapskaus

Brunsaus og litt vann tilsettes gulrøtter og løk som kokes til de er halvkokte. Tilsetttil slutt oksestek

Oksestek i gresskarsaus

Brun den godt på alle sider. Mos gresskarsausen med en stavmikser til en jevn saus. Tilsettoksesteken i den samme kjelen

Helstekt ytrefilet

La fettet bli lett brunt i stekepannen før kjøttet legges i. Saus som tiloksestek. Brun kjøttet pent rundt det hele