I mitt forsøk på å bli venn med en induksjonskomfyr har jeg gått alle gradene fra hardkokte egg (de kokte selvfølgelig over), tilbrunsaus (som ble alt for lys), til at jeg nå begynner å få teken på det
Smelt smør, tilsett mel og brun blandingen godt. Kok opp kjøttkraft, jeg brukte vann og ett beger kjøttfond og hell det i formen med kjøttet, så du får god basis tilsausen
Osten vil boble og ose ut til en kremet saus, og som får kotelettene ekstra gyldne i ovnen. En kjempe fin rett som passer perfekt til hverdager eller til en dag hvor du plutselig får middagsgjester, og ikke rekker å stå lenge på kjøkkenet men som likevel vil servere noe lekkert på bordet
Server kotelettene med ris, paprika Chop suey og Saus. Nakkekoteletter er utrolig godt om kjøttet bare blir mørt nok, med denne metoden får du saftig og mørt kjøtt
falt valget mitt denne gangen på ris med kokte gulrøtter, brokkoli, blomkål og brunsaus. Hadde sky fra kotelettene i sausen, som gjør sausen ekstra god
Retten er inspirert av det tyrkerne kaller sulu yemek, et begrep som referer til alle slags gryter med vann- eller kraftbasert saus som ikke er tyknet og derfor ganske tynn
Ha en klatt smør i ei varm stekepanne og brun raskt kotelettene på hver side og krydre med pepper. Legg de over i ei ildfastform fordel klatter med smør, timian, hvitløk, vann, worcsester saus/sennep, noen dryss salt og chili om du vil ha det