Smak til medsoyasaus, salt og pepper. Mos ertene sammen med smør og litt pepper. Sjysaus. Ha tyttebær i en liten kjele og rør sammen med sukrin gold (kan også lages i mikro), la avkjøle før servering
Brun kjøttet på middels høy varme i en blanding av smør og nøytral olje i ca fem minutter. Eller la den bare koke et par minutter til og jevn ut medMaisenna rørt ut i litt vann
Legg i porsjoner med kjøtt i gryten når den er godt oppvarmet og brun kjøttet godt. Den første er å fortsette å koke inn kraften til den blir tykkere, en enklere sak er å blande inn litt maisenna, men min favoritt er å lage en meljevning (roux) som brunes
Når soppen er brun og fin har du i soyasausen og lar trekke helt inn. Jeg spiser de med søtpotetstappe, dampet rosenkål, stekt grønnkål, fløtesausmed sopp, ovnsbakte poteter og masse masse tyttebærsyltetøy
Du kan alternativt grille den på alle sider, til den er godt bruna på alle sider. Dersom det er behov for å tjukne sausen, blander du ei teskei medmaisenna i ei stor skei kaldt vatn, blander godt ut maisennaen og har blandinga i sausen
// Kålstuing med potet, “kjøttboller” fra Anamma, rapet gulrot og brunsaus //. Spe på med litt og litt melk mens du rører rundt og vent til sausen begynner å tykne
Smelt smør i en stekepanne, vent til det slutter å skumme og blir nøttebrunt. Maisenna. Sausen var også en stor vinner som jeg på det varmeste kan anbefale
Er du en av de som ønsker saus/dressing til kan du enten lage deg en hvitløksdressing av gresk yoghurt, presset hvitløk og litt salt, eller en brunsjysaus – bruk sjy både fra stekepanne og ildfast form og varm opp med litt buljong og maisenna