Brun rullekake med krem oppskrifter

Oreorull

Oreorull

O r e o r u l l 3 egg1,5 dl sukker2 dl mel Jeg bruker glutenfritt mel3 ss kakao1 ts bakepulver Oreokrem. 4 dl kremfløte1 pakke oreokjeksJeg brukte nok både litt mer fløte og kjeksJeg bruker glutenfrie Oreokjeks og de fra Lovemore er best. (jeg kjøper dem på Kiwi) Pisk egg og sukker til eggedosisBland de tørre ingrediensene (mel, kakao og bakepulver)og vend dem forsiktig inn med en slikkepott Hell røren i en bakepapirkledd langpanne ogstek kaken midt i ovnen på 220c i ca 7 minutterNår kaken er ferdig legger du den på hodet ned på et nytt bakepapir strødd med sukkerLa langpannen ligge over kaken til den er helt avkjølt (slik at den blir liggende mellom to ark med bakepapir og langpannen på toppen) Når kakebunnen er avkjølt kan du evnt vurdere å dynke den litt forsiktigom du ønsker saftigere bunn med mer smakPisk fløten til myk krem Knus Oreokjeks (spar kjeks til pynting)Fordel 2/3 kremen utover den avkjølte kakebunnen Strø over knuste oreokjeksBlander du kjeksen direkte i kremen blir kremenbrun og lite delikat syns jeg Rull så sammen rullekaken fra langsidenLa skjøtene ligge ned for da holder kaken seg bedre sammenJeg avkjøler kaken slik i kjøleskapet. slik at den får satt seg litt før jeg pynter hele kaken medkrem og oreokjeks O r e o r u l l 3 egg
Gulrotrullekake

Gulrotrullekake

Kaken sprakk litt under rullingen, men ikke nok til at jeg lot meg skremme fra å sette den på bordet
Verdens beste rullekake

Verdens beste rullekake

Tyttebærsyltetøyet kan blandes med vispet krem, kesam eller crème fraîche for å gjøre rullekaken ekstra lekker
En søt rullekake med hjerter og prikker

En søt rullekake med hjerter og prikker

Den skal ikke være for brun). * Smør på kremenrullekaken. * Nå har du krem til fyllet pluss krem til å servere ved siden av kaken
Rull  inn  rullekaka  –  det  er  bærsesong!

Rull inn rullekaka – det er bærsesong!

Steik kaka til den er gyllen brun. Oppskrift på mor mi si rullekake (swissrull). Til ære for mor mi har eg laga ein kremmed ekte vaniljestang, der eg blandar i meir ferske bringebær som utgjer ein liten syrleg kontrast til den søte kremen
Fay's Gulrotkake med en vri

Fay's Gulrotkake med en vri

Pass på så den ikke blir for brun.   Deretter smører du godt med bringebærsyltetøy på den ene rullekaken

Rullekake med banan

Pisk kremfløtenmed vaniljesukker og skjær bananene i skiver. Fordel også halvdelen av kremen inni. Vend kaken ut på papiret og rull den sammen med en gang

Rullekake (Swissrull)

Smør et jevnt lag med tykt syltetøy utover kaken (se tips). Renskjær kantene og legg rullekaken på et passende fat

Svinekamkake

Kok til det får en brun karamellfarge. Rullekake. Pisk kremen til fyllet og bland med vaniljesukker. Fjern bakepapiret og avkjøl kaken med den varme langpannen over (se tips)

Speilegg

Pisk kremfløten til krem sammen med melis. Avkjøl kaken litt med langpannen over (dette gjør at kaken holder seg myk)