Brun kål oppskrifter

Kjøttkaker i brun saus med kålstuing !

Kjøttkaker i brun saus med kålstuing !

Det finnes så mye gode, spennende og nye retter og ingredienser, men en kjøttkakemiddag med herlig kremet kålstuing og hjemmelaget brun saus kan ingen takke nei til
Pølser og nykål i ovn

Pølser og nykål i ovn

Del nykålen i tynne båter og stek de på stekepannen på svak/middels varme, kålen skal falle sammen, men skal ikke bli brun
Hvalkjøtt i mørke med kålstuing av nykål

Hvalkjøtt i mørke med kålstuing av nykål

Smelt smør, tilsett mel og brun melblandingen over svak varme til blandingen får en nøttebrun farge. Jeg serverte retten med en herlig kålstuing av nykål, kokte nypoteter og tyttebærsyltetøy
Pad Thai med kylling

Pad Thai med kylling

Brun kyllingen i smør i en stor wokpanne. Kutt opp løk i båter, hodekål i strimler og riv gulroten. 300 g hodekål/hvitkål. Tilsett strimlet kål, løk og gulrot, wok eller stek i 1–2 minutter på høy varme. 300 g hodekål/hvitkål
Italiensk suppe med kjøttboller

Italiensk suppe med kjøttboller

Rull deigen til små kjøttboller, og brun dem lett i olje på høy varme. Ta ut krydderposen, og ha i potetene, gulrøttene, kålen, løken og sellerien
Lammegryte med øl og fårikålkjøtt

Lammegryte med øl og fårikålkjøtt

Brun så alle grønnsakene i samme panne. Tidligere i uken skrev jeg om hvor smakrikt fårikål kjøtt er og at det kan brukes til langt mer enn bare kål
Russisk borscht

Russisk borscht

Brun kjøttet i ei gryte. Ha i rødbeter, tomater, kummen og kål og kok videre i en times tid. 1 lite kålhode (i strimler). 1 ss brun kummen
Kålruletter

Kålruletter

Kålruletter kan serveres med brun eller hvit saus, eller bare med litt smør. Kålrulettene ble gjenstand for diskusjon – blir de best om de kokes først, eller er det bare å steke dem direkte i ovnen