Det finnes så mye gode, spennende og nye retter og ingredienser, men en kjøttkakemiddag med herlig kremet kålstuing og hjemmelaget brun saus kan ingen takke nei til
Smelt smør, tilsett mel og brun melblandingen over svak varme til blandingen får en nøttebrun farge. Jeg serverte retten med en herlig kålstuing av nykål, kokte nypoteter og tyttebærsyltetøy
Brun kyllingen i smør i en stor wokpanne. Kutt opp løk i båter, hodekål i strimler og riv gulroten. 300 g hodekål/hvitkål. Tilsett strimlet kål, løk og gulrot, wok eller stek i 1–2 minutter på høy varme. 300 g hodekål/hvitkål
Servert med sprø svor, hasselbackpoteter, surkål, brun saus, tyttebær og potetgull. salt bacon og søte epler, ovnsbakte poteter og en god brun saus med en fløteskvett
Kutt kjøtt i biter og brun kjapt i en stor gryte sammen med hvitløk, chilli, salt og pepper. Tilsett så kål, gulrøtter, paprika og poteter + vann og saften av en hel lime
Kålruletter kan serveres med brun eller hvit saus, eller bare med litt smør. Kålrulettene ble gjenstand for diskusjon – blir de best om de kokes først, eller er det bare å steke dem direkte i ovnen