Bruk en stor tykkbunnet gryte, og sett platen på semi høy varme. Nå var det slik at de fleste vennene jeg fikk var amerikanere, så det ble så som så med fransken
Vi har derfor mye å lære av det marokkanske kjøkken og vi bør absolutt tørre å utvide krydderskapet vårt og bli flinkere til å bruke disse varme krydderene i mye mer enn julekaker
Bruk gjerne couscous som er laget av fullkorn. Couscous inneholder mer fiber enn pasta og ris. Couscous er semulegryn av durumhvete og har dermed hvetens relativt høye proteininnhold og lave fettinnhold
Fordel denne blandingen over et stort fat eller brett, bruk det du har tilgjengelig. Skjær så den stekte kyllingen opp i strilmer og legg den utover på couscousen
Kjøttet er veldig mykt, så bruk fingrene meget forsiktig for å få ut kjøttet fra skallet. Det kan minne om couscous, men kornene er større og mer av selve hvetekornet er bevart, og er derfor mer næringsrik
Kylling og couscous ‘bowl’. Jo lenger den marinerer, desto mer smak vil kjøttet få. Grill spare rib-en på høy varme til å begynne med for å få grillmerker (sukkerinnholdet i marinaden gir fort en svart farge, men det kan ofte se mer brent ut enn det smaker – pass uansett på her
Bruk to gafler til å lufte couscousen med før servering. Smak på den, kanskje trengs det mer paste. Kok opp vann + litt salt og hell i couscousen (like deler vann og couscous)
Bruk gjerne kjøkkenmaskin om du har. Dette er høst og vintermat for meg, og på sommeren så frister det mye mer med en lettere variant med sommerlige smaker
En tagine er som kjent et kokekar av leire som steamer kjøttet på en helt spesiell måte, men i mangel på dette bruker jeg somregel en stor jerngryte i stedet
Bruk steketermometer for best resultat eller test ut tipset under. Jeg kom over en morsom måte å kjenne hvor mye kjøttet er stekt uten termometer (dette blir litt mer unøyaktig enn med et termometer)