Det lille innslaget av kanelogvanilje er ikke overdøvende, men gir en rund og god smak. Rør i et par minutter til og hell mandlene ut på stekebrettet med folie i et tynt lag så de ikke klumper seg sammen
Tilsett smøret, og eventuelt krydder, og la dette smelte sammen med de andre ingrediensene. Smelt sukrin gold, fibersirup og vann i en stekepanne eller kjele til væsken har blitt karamellaktig
Håper dere har hatt en knallfin julefeiring, med mye hygge og kanskje en pakke eller to. *Tåler du ikke egg kan du forsøke å bytte ett egg med nok fibersirup gold til å dekke mandlene
Del gresskaret i to med en skarp kjøkkenkniv og skrap ut frøene. Kjør nøttene i en kjøkkenmaskin til de er ganske finmalte og fettet begynner såvidt å slippes ut
Brentemandler. Hold et godt øye med dem så de ikke blir for brente. Det blir ekstra korte dager i barnehagen, som betyr mer tid med begge barna samtidig, ogdermed lite tid til bloggog sosiale medier
Brentemandler er en av de tingene jeg ikke klarer å slutte å spise. Hvis det blir noen store klumper med nøtter må du brekke dem fra hverandre og spre det utover
Når de har fått rett farge, rør inn smøret og fordel utover stekebrett eller kjøkkenbenk som er oljet litt med smaksfri olje (soyaolje eller solsikkeolje funker fint)
havregryn,solsikkefrø,sesamfrø, kanel,ingefær,salt,vanilje. (Snakk med en mor eller bestemor dersom du ikke forstår de har garantert skoldet noen mandler til marsipan og kransekake) Legg de skoldede mandlene på et tørkepapir og forsøk å trekke det du kan av fukt ut av mandlene