I tradisjonen tro må det jo prøves nye ting hvert år, og i år ble det mandler. Ingen kommentarer. #jul #brentemandler #brente #mandler #advent #desember
Jeg syns brentemandler er kjempegodt. ****** Ingredienser. ****** Fremgangsmåte. 400gmandler. 160 g sukker. 20 gram smør ( 1 ss). 1) Rist mandlene på bakepapir midt i ovnen i ca 7 minutter ved 200grader varmluft. 2) Kok opp vann , sukker , sirup og vaniljesukker og la massen koke i ca 5 minutter. 3) Tilsett de varme mandlene og rør godt i noen minutter til det er lite væske igjen rundt mandlene. 4) Tilsett så smøret og nå må du huske å skru ned varmen litt men ha fortsatt sterk varme på, og pass på og røre hele tiden til mandlene er blitt "blanke" igjen. 6) Når mandlene er blanke og fine heller du dem over på en bakepapirkledd stekeplate. 8) Finn frem en saks og rent bakepapir. 9) Når massen ikke lenger er for varm så kan du klippe opp de mandlene som henger sammen, og evt "knekke " av overflødig sukker-masse. 10) Avkjøl mandlene helt ( helst i 24 timer slik at de ikke "klisser" ) før du har dem over på ett glass med lokk. 400gmandler. 160 g sukker. 20 gram smør ( 1 ss). 2) Kok opp vann , sukker , sirup og vaniljesukker og la massen koke i ca 5 minutter. 3) Tilsett de varme mandlene og rør godt i noen minutter til det er lite væske igjen rundt mandlene