For eksempel den Brandade jeg har skrevet om før. SUNT FORDØYELSEN MED SYRE I MATEN HAR HAR JEG HØRT. Det smaker også veldig godt som tilbehør til enkelte småretter
Smaksmessig er denne gratengen som en brandade (potetmos med klippfiskbiter kokt i melk med masse hvitløk), men jeg er ikke så veldig begeistret for konsistensen i potetmos, og er jo en umaminerd, derfor ble det slik til 2 porsjoner
Posted by Torill Anita. Tweet. ]. Som mer enn alminnelig interessert i mat og vin har vi selvsagt lenge hatt lyst til å spise på De 4 Roser , problemet er bare at restauranten ligger i Harstad, og vi bor i Moss
DENNE ER MED KLIPPFISK SÅ DEN HEVER SEG KANSKJE LITT OVER EN VANLIG FISKEMIDDAG. Ikke vet jeg, men det kommer vel litt an på hvor du bor og hvilken råstoffer du har tilgang på
Etterpå kan du skjære bitar av brandaden opp og plassere på toast. Du kan også lage ein slags franskinspirert brandade av eit heilt bein- og skinnfritt filetstykke på nær kiloen ved å mose fisk i lag med kvitløk og raust med kokte poteter, blande i litt olivenolje og/eller kremfløyte, og steike i omnen på 200 grader i 20 minutt med mandelskiver på toppen
Den franske fiskegratengen er laget som en fransk brandade med klippfisk slik det gjøres i Provence. For et par dager siden fikk jeg en hyggelig mail, Eyvind Hellstrøm og Fleury Michon sammen med Den Franske Ambassade inviterte til lansering av nye ferdigretter
Vel, egentlig ikke, men det ligner mer på brandade enn fiskegratengen farmor laget. En litt mer tradisjonell brandade skal lages med godt hvitløk, men jeg valgte å holde meg til muskat
Brandade er en av de mer kjente rettene. Capilotade er egentlig en klippfiskrett som tradisjonelt brukes julaften, men smaker deilig også som en god vintertallerken