Brandade oppskrifter

Brandade eller klippfiskmos

Brandade eller klippfiskmos

 Brandade, klippfiskmos, klippfiskrøre,.  eller som min mann sier La brandade - godt er det i alle fall
Brandade med fersk torsk

Brandade med fersk torsk

Ha brandaden i en ildfast form og dryss over griljermel og revet Gruyere. Kok potetene hele til de er møre i usaltet vann
BRANDAD HAR JEG OPPDAGET  I SØR-FRANKRIKE

BRANDAD HAR JEG OPPDAGET I SØR-FRANKRIKE

NÅR FRANSKMENNENE LAGER LURE TING AV TORSK OG KLIPPFISK. Da kan du vel tenke at jeg spisser ørene og strammer meg opp, både mentalt og fysisk
Brandade, norsk på fransk

Brandade, norsk på fransk

Ordet brandade er utledet fra brandar, som betyr å røre. Brandade ble rørt godt sammen, og flere brukte en stor morter til dette
BRANDADE KOMMER PÅ BORDET

BRANDADE KOMMER PÅ BORDET

De små ildfaste formene er fylt med denne pate/mousse/grateng som heter Brandade. Brandade er som en luksus- grateng
Klippfiskmos med parmesan – Brandade

Klippfiskmos med parmesan – Brandade

Brandade. Brandade lages som oftes med potet, jeg har valgt å ikke bruke potet i min oppskrift da den stjeler litt av smaken fra klippfisken

HJEMMELAGET KLIPPFISKGRATENG MED RAMSLØK

Smaksmessig er denne gratengen som en brandade (potetmos med klippfiskbiter kokt i melk med masse hvitløk), men jeg er ikke så veldig begeistret for konsistensen i potetmos, og er jo en umaminerd, derfor ble det slik til 2 porsjoner

De 4 Roser Harstad – en av Norges beste restauranter

Posted by Torill Anita. Tweet. ]. Som mer enn alminnelig interessert i mat og vin har vi selvsagt lenge hatt lyst til å spise på De 4 Roser , problemet er bare at restauranten ligger i Harstad, og vi bor i Moss
DET ER VEL PÅ TIDE MED EN FISKEMIDDAG IGJEN?

DET ER VEL PÅ TIDE MED EN FISKEMIDDAG IGJEN?

DENNE ER MED KLIPPFISK SÅ DEN HEVER SEG KANSKJE LITT OVER EN VANLIG FISKEMIDDAG. Ikke vet jeg, men det kommer vel litt an på hvor du bor og hvilken råstoffer du har tilgang på
Kaldrøykt kvitfisk på menyen

Kaldrøykt kvitfisk på menyen

Etterpå kan du skjære bitar av brandaden opp og plassere på toast. Du kan også lage ein slags franskinspirert brandade av eit heilt bein- og skinnfritt filetstykke på nær kiloen ved å mose fisk i lag med kvitløk og raust med kokte poteter, blande i litt olivenolje og/eller kremfløyte, og steike i omnen på 200 grader i 20 minutt med mandelskiver på toppen

Bacalao a la God morgen Norge

Vann ut fisken i minst 2 døgn i et stort rommelig kar. Skift vann flere. ganger. Rens ev fisken godt for skinn og ben

Lunsj med Eyvind Hellstrøm og Fleury Michon

Den franske fiskegratengen er laget som en fransk brandade med klippfisk slik det gjøres i Provence. For et par dager siden fikk jeg en hyggelig mail, Eyvind Hellstrøm og Fleury Michon sammen med Den Franske Ambassade inviterte til lansering av nye ferdigretter
Fransk fiskegrateng

Fransk fiskegrateng

Vel, egentlig ikke, men det ligner mer på brandade enn fiskegratengen farmor laget. En litt mer tradisjonell brandade skal lages med godt hvitløk, men jeg valgte å holde meg til muskat
Capilotade, enkel klippfiskrett fra Provence

Capilotade, enkel klippfiskrett fra Provence

Brandade er en av de mer kjente rettene. Capilotade er egentlig en klippfiskrett som tradisjonelt brukes  julaften, men smaker deilig også som en god vintertallerken
Ukas oppskrift

Ukas oppskrift

Ingrediensene minner om det som er i retten som kalles brandade, men her lages alt i en form. Ukas oppskrift