Brøddeig over natten oppskrifter

Verdens beste helkornbrød

Verdens beste helkornbrød

Brøddeigen settes i to omganger. Du kan gjerne la blandingen svelle lengre enn det som er angitt i oppskriften, gjerne overnatten
Eltefritt speltbrød med frø og nøtter

Eltefritt speltbrød med frø og nøtter

Man blander sammen en deig, lar den hvile over natta, bretter den sammen som en en pakke, lar den heve igjen og ovnssteker den i en gryte med lokk
Surdeigsbrød

Surdeigsbrød

Blant alt det tørre sammen, bland i lunkent vann til det er en seig masse (litt bløtere enn vanlig brøddeig) og rør inn surdeigsstarteren
Enkelt å bake grytebrød

Enkelt å bake grytebrød

Har hørt at det er lurt å tilsette c-vitaminer i en økologisk brøddeig og bytta ut litt av vannet med appelsinjuice
Kaldhevet formbrød på 2 dager

Kaldhevet formbrød på 2 dager

Brøddeig. Jeg setter deigen om kvelden, lar den stå overnatten i kjøleskapet for å utvikle smak. Slå deigen ned, del i to like store deler og ha over i brødformer
Havrebrød med havreøl

Havrebrød med havreøl

og våtere enn vanlig brøddeig. Sett til heving på kjøkkenbenken nattenover. Strø over en klype. morgenen tar man tak i kantene på deigen og bretter over midten (4 ganger)
Meg og brødbakst - havrebrød

Meg og brødbakst - havrebrød

Brøddeigen må lages i to trinn slik at noe står over natta, men de ti minuttene du bruker kvelden i forveien er innafor syns jeg

Stressless

Denne gangen ekstra lang tid, siden jeg lot brøddeigen kaldheve i kjøleskap fra kvelden før for å få frem skikkelig smak
Myke grove rundstykker

Myke grove rundstykker

Når da tangzhong bli lagt inn sammen med de andre ingrediensene i brødet, vil brøddeigen bli forsterket produsere mykere brød
Eltefritt brød

Eltefritt brød

Strø litt mel på et bakepapir og legg brøddeigen på bakepapiret. For å da få litt grovere brød brukte jeg kruskakli
Fiskehandlaren sine fiskekaker

Fiskehandlaren sine fiskekaker

Deigen skal til slutt vere fast og god som ei brøddeig. Du treng ikkje måpe over at steinbitkakene berre har nokre prosent av den eksklusive fisken mellom dei store mengdene billig råvare, for eksempel kvit fisk med eksotiske namn – for eksempel kvitlaks (også kalla vassild), pacific whiting eller alaska pollock
Pinnebrød på skogstur

Pinnebrød på skogstur

Bratwurst og ostepølse passar perfekt til bålgrilling, tre dei på ein pinne og surr litt brøddeig rundt
Lyst speltbrød med rug

Lyst speltbrød med rug

Strø litt mel på toppen, legg håndkle over, og la heve i ca en time. Vi blandet gjæren med litt kaldt vann, og det fikk stå overnatten, eller min 5 timer. Elt brøddeigen i en kjøkkenmaskin i ca 15 min

Firkornbrød

Bruk kokevannet i brøddeigen. Byggryn legges i bløt nattenover. (4 store brød). Gi grynene gjerne et oppkok før deigen lages
Het på grøten

Het på grøten

Har dere rester av grøt – grøt ingen vil spise, bruk det i brøddeigen og dere får et saftige brød. La byggrynene ligge i kaldt vann nattenover
Surdeig brytebrød

Surdeig brytebrød

Og dersom du er god til å kjenne når brøddeigen har fått nok mel, blir nok utfallet kjempe bra. Har over plastfilm og er kjøkkenhåndkle og lar deigen stå overnatten
Ærlighet varer lengst

Ærlighet varer lengst

  Så for å ikke glemme gleden ved å bake brød vil jeg oppfordre, og anbefale, alle fra tid til annen å ta seg tiden til å bruke eltemaskingen, eller viss du har fysikken til det hendene,  også på brøddeigen