Brøddeig. Jeg setter deigen om kvelden, lar den stå overnatten i kjøleskapet for å utvikle smak. Slå deigen ned, del i to like store deler og ha over i brødformer
og våtere enn vanlig brøddeig. Sett til heving på kjøkkenbenken nattenover. Strø over en klype. morgenen tar man tak i kantene på deigen og bretter over midten (4 ganger)
Deigen skal til slutt vere fast og god som ei brøddeig. Du treng ikkje måpe over at steinbitkakene berre har nokre prosent av den eksklusive fisken mellom dei store mengdene billig råvare, for eksempel kvit fisk med eksotiske namn – for eksempel kvitlaks (også kalla vassild), pacific whiting eller alaska pollock
Strø litt mel på toppen, legg håndkle over, og la heve i ca en time. Vi blandet gjæren med litt kaldt vann, og det fikk stå overnatten, eller min 5 timer. Elt brøddeigen i en kjøkkenmaskin i ca 15 min
Og dersom du er god til å kjenne når brøddeigen har fått nok mel, blir nok utfallet kjempe bra. Har over plastfilm og er kjøkkenhåndkle og lar deigen stå overnatten
Så for å ikke glemme gleden ved å bake brød vil jeg oppfordre, og anbefale, alle fra tid til annen å ta seg tiden til å bruke eltemaskingen, eller viss du har fysikken til det hendene, også på brøddeigen