Flate brødleiver stekt på varme heller over bål var de første brødene menneskene spiste. Flate takkebrød av rene meltyper fyller et helt kapittel i brødboka Ekte brød – uten gluten og ferdige melmikser, om du er nysgjerrig på flere varianter
Jeg har ved en tidligere anledning uttalt at grillpølse med brød er ikke min greie, så da måtte imaget vedlikeholdes og det ble skikkelig kul-turmatpakke med fylte lomper/potetkaker i folie og enkle havrebrød med brunost
Stek brødene over bål, som pinnebrød, stekepannebrød eller på bakstestein. Når de ser passe ut på utsiden er de sannsynligvis ferdige inni også, første gang er det kanskje lurt å bryte over et brød for å sjekke om de er gjennomstekt
Når glørne påbålet er gode og varme kan de foliepakkede ostesmørbrødene legges på. Når fiskekaken er ferdig varmet er det bare å legge den i hamburgerbrødet og legge på ønsket fyll
De flest i Norge tenker med en gang på kjøttdeig i pita brød når ordet kebab blir nevnt. tyrkiske soldater brukte kampsverdet sitt til å tre kjøtt på og deretter steke det ferdig over bålet
vegetarisk ferdigburger i ferdigkjøpte brød/ midten. I velassorterte butikker og på helsekost finner du vegetarburgere i forskjellige varianter, vegetariske nuggets, schnitzler, fileter, "kyllingbiter" osv
Jeg bruker Morten Schakendas oppskrift på mellomgrove brød til pinnebrødene mine. Og har du spikket din egen pinne, kan du i alle fall spise pølser i pinnebrød med god samvittighet
) Først spiste vi fin middag sammen, så hadde vi en bomtur til Tørudbakken, den er stengt på fredager, men Vetle fikk besøk av ei venninne istedet så da fikk jeg trent og lagd litt kveldsmat imens de lekte, hun skulle hjem til "Norske talenter" så jeg og Vetle benket oss foran tven med masse godt - ostesmørbrød med hjemmelaget grovt brød, salami, ost og ketchup, økologisk popcorn, frukt, middagsrester, dip og te
La deigen heve et par timer på et lunt sted eller i kjøleskapet over natten. Elt deigen gjennom på nytt, form 4-6 flate brøt noen centimeter tykke, la dem heve i en halv times tid, og deretter stek dem i panne eller på rist over bålet
Trykk deigen fast på pinnen og steik over bål til brødene er gjennomstekte. Mamma hadde laget deilige pinnebrød som vi grillet – og de var sååå godt, og de var flere år siden sist