Jeg trengte ikke en gang å pakke det inn i en brødpose først for å gjøre det mykt hehe… Et av de store forskjellene med å bake med vanlig mel og mandelmel er at brød laget av mandelmel blir andre hardt
Eltefrie brød og rundstykker er veldig enkelt (og temmelig genialt. Ha alt det tørre i en bakebolle, tilsett vann og bland alt godt sammen med ei sleiv
Ellers har jeg den ofte i miks medspeltmel og baker brød, pizzabunn eller rundstykker. Dette pannekake-brødet er supergodt til linsegryter og andre gryter med litt eksotisk smaksbilde
Jeg baker en del speltbrød, selv om det har ikke vært så mange oppskrifter medspelt på bloggen min tidligere, så her kommer et nydelig fullkornspeltbrød
Kok pasta etter anvisning på pakkenBland alle de andre ingrediensene i en mikser og kjør til en jevn sausBland sausen med den varme spaghettienHa noen dråper olivenolje overServer med godt brød
Du kan dog spraye brødetmed litt melk for eksempel, og riste det lett i ovnen eller brødrister. Det e så mange glutenfri brød/Bolle oppskrifta som blir fort tørr
Oppskrift på sprø knekkebrødmed bløtlagte frø finner du her. I hverdagen er fullkornspasta et bedre valg enn hvit pasta, grove brød bedre enn fine brød osv osv
Dette kan skyldes FODMAPs i hvetemel, spelt og rug, som er vanlige melsorter i brød. Jeg kommer ikke til å skrive noe generellt om lavFODMAP her, jeg regner med at dere som leser dette vet litt om dietten allerede
I går ettermiddag hadde jeg en date med Nora på HIT. I tillegg lagde jeg grove nanbrød – jeg kjøpte nemlig sammalt spelt i stedet for fint, så da ble det sånn…
La brødene heve, pensle med vann, melk eller egg og strø gjerne brødenemed frø eller korn. Denne porsjonen her gir to store brød, og jeg har brukt fullkornspelt og fint speltmel i denne baksten