Brød med fullkorn spelt oppskrifter

Hjemmelaget økologisk brød

Hjemmelaget økologisk brød

Jeg trengte ikke en gang å pakke det inn i en brødpose først for å gjøre det mykt hehe… Et av de store forskjellene med å bake med vanlig mel og mandelmel er at brød laget av mandelmel blir andre hardt
Ekstra grove, eltefrie rundstykker

Ekstra grove, eltefrie rundstykker

Eltefrie brød og rundstykker er veldig enkelt (og temmelig genialt. Ha alt det tørre i en bakebolle, tilsett vann og bland alt godt sammen med ei sleiv
Speltbrød

Speltbrød

Mettende og kjempegodt brød. Avkjøles i brødformene. Oppbevar Brødet i kjøleskap eller del opp brødet i skiver, frys ned og ta opp ved behov
Speltbrød

Speltbrød

Jeg baker en del speltbrød, selv om det har ikke vært så mange oppskrifter medspelt på bloggen min tidligere, så her kommer et nydelig fullkornspeltbrød
Spaghetti med italiensk saus

Spaghetti med italiensk saus

Kok pasta etter anvisning på pakkenBland alle de andre ingrediensene i en mikser og kjør til en jevn sausBland sausen med den varme spaghettienHa noen dråper olivenolje overServer med godt brød
Grønt og skjønt på lavFODMAP!

Grønt og skjønt på lavFODMAP!

Dette kan skyldes FODMAPs i hvetemel, spelt og rug, som er vanlige melsorter i brød. Jeg kommer ikke til å skrive noe generellt om lavFODMAP her, jeg regner med at dere som leser dette vet litt om dietten allerede

Full fres og fullkorns pitabrød!

I går ettermiddag hadde jeg en date med Nora på HIT. I tillegg lagde jeg grove nanbrød – jeg kjøpte nemlig sammalt spelt i stedet for fint, så da ble det sånn…
Sunt og godt brød

Sunt og godt brød

Dette brødet er enkelt å lage, sunt, utrolig godt og mettende. Oppskriften er til ét brød (vanlig str form, jeg bruker tupperware sin)
Speltbrød

Speltbrød

La brødene heve, pensle med vann, melk eller egg og strø gjerne brødenemed frø eller korn. Denne porsjonen her gir to store brød, og jeg har brukt fullkornspelt og fint speltmel i denne baksten
Eg bakar, ergo er eg!

Eg bakar, ergo er eg!

Brøda heiter matpakkebrød, og oppskrifta var slik (etter oppskrift av Wenche Andersen i eit Hjemmet-bilag)
Den "besværlige" bakedagen!

Den "besværlige" bakedagen!

Eg starta med å lage speltknekkebrød etter denne oppskrifta frå Trines Matblogg. sesamfrø oppå knekkebrød