Brød kort heving oppskrifter

Focaccia brød

Focaccia brød

Dette foccacia-brødet tar utrolig kort tid å slenge sammen og trenger ingen elting, men det tar en del timer å heve
Eltefritt brød

Eltefritt brød

I de fleste oppskrifer på eltefrie brød står det at man skal la deigen stå til heving på kjøkkenbordet over natten
Brød i leirgryte

Brød i leirgryte

Dette brødet ble til ved litt fjerne forhold. Steking av brød i leirgryte. Derfor ble den satt i boden – som er litt kjøligere og havnet ikke i ovnen før etter 23 timer, istedet for som planlagt etter en kortheving på 1,5 timer. Deretter reduserte jeg temperaturen ytterligere – ca 160 grader og lot brødet steke uten lokk i ca 45 minutter. ca 160 grader og lot brødet steke uten lokk i ca
Luftig brød med Hapå, kanel og crumbletopping!

Luftig brød med Hapå, kanel og crumbletopping!

lugg som står rett opp stiv av hårspray), altfor korte bukser og uhemmet gauler jeg hele sangteksten (som jeg ikke ante at jeg fortsatt kunne utenat) til mine barns store gremmelse
Supersunt hamburgerbrød / brød og burger

Supersunt hamburgerbrød / brød og burger

Dette brødet er så klart uten heving og er raskt å lage. Dette hamburgerbrødet er også erstatningen min for vanlig brød for tiden, så dette brødet har et normalt innhold av karbohydrater
BAKETIPS GJÆRBAKST

BAKETIPS GJÆRBAKST

brødformer) for etterheving. er brød, boller. lengre enn kortere enn det som er angitt i oppskriften. Selve hevingen tar noe lengre tid, men gjæren gis bedre
Smørloff

Smørloff

Del deigen i to like store emner, form avlange brød og legg dem i en smurt tolitersform, dekk formene med et håndkle og hev dem på et lunt sted i 30 min. Jeg satte de til heving i steikeovnen på 40 grader, slik at de fikk hevd seg best mulig på kortest mulig tid

Lakseburger

Skal du lage brødene tar det gjerne litt lengre tid. Da vi hadde kontroll ble vi sittende og prate kort om hverdagen med to små barn, vakter, og superbesteforeldre som stiller opp
Fletteloff

Fletteloff

Brød trenger man hver dag og noen ganger får man lyst på en litt finere variant som for eksempel fletteloff
Julebrød

Julebrød

Jeg liker å lage julebrød med honning og mye tørket frukt. I dag vil jeg legge ut oppskrift på et julebrød
Hvorfor surdeig?

Hvorfor surdeig?

Men hvorfor bruke dager og uker på å bake et brød, når det kan gjøres mye raskere. Kort foralt så vil ingrediensene i surdeigen gjøre jobben for oss
Saftig eltefritt emmerbrød med karve

Saftig eltefritt emmerbrød med karve

Ha i gresskarkjernene og kjør en kort stund til de blir grovhakkede. Rør deigen lett sammen for å samle eventuell fuktighet som er avgitt under heving

Myke kanelstenger

Ingenting er så godt som hjemmebakte boller eller brød. Jeg lager lange kanelstenger ved å dele deigen i to, men du kan også lage kortere om du deler dem i tre